Lax

Satte precis på potäterna. Laxen är i ugnen. Creme fraichen står i kylen och väntar på att komma ut i friheten för att sedan direkt bli bortgift med sina kusiner - Santa Maria Seafood and Fish (eller fishfood and sea som jag säger ibland när jag vill vara lite skojig), citron, persilja, salt och peppar. And then....OMNOMNOMNMNOMNOMN! 
 
Tog en sväng till Skara i helgen för att julshoppa lite. Mest för att åka nån annanstans än Jönköping. Blev bland annat på Jula, för det skulle ju vara så himla stort och fränt och där fanns ju outlet och grejer.....OMG tänkte jag och blev alldeles till mig av falska förhoppningar. För när vi kom dit....ah jag skriver en gnäll-lista, det är likabra.
 
1. SVINtrånga parkeringar! HUR tänker folket när dom bygger City Gross vägg i vägg och tänker att folk ska handla lite sköj på Jula och sen in och handla lite go mat på CG efteråt. MEN BYGGER MINSTA TRÅNGASTE FULASTE KONSTIGASTE parkeringen utanför? Vill ni att vi ska gå dit eller? Och bära kassarna på hövvet?
 
2. SVINtrångt inuti. Vi hade barnvagnen med oss och det gick ju för sjutton knappt att komma emellan. Lågt i tak och helt störd planlösning. Bildades liksom kö efter oss om vi inte höll samma takt som alla andra stressade barnbidraget-och-pensionen-har-kommit-wohoo- människor. 
 
3. Hissen var TRASIG! "Den gick sönder igår" Jaha det var ju himla lägligt. Hur kommer vi upp till andra våningen då där massa julgrejer och sköj finns? Med en full kundvagn och en barnvagn? Vi fick ställa kundvagnen nere vid infon medans vi gick upp med barnvagnen. "För jag står ändå här så jag har koll". Stod han där när vi kom tillbaka? Hepp. Men vagnen var ju kvar och orörd iaf så.
 
Ah det var typ det. Så nu känns det bättre.
 
Men! Jag har så länge velat ha en snygg radio som dom har på Jula. Och denna dagen kände jag att jag skulle slå till och unna mej den här godingen:
 
Endast 299 lax!
 

Vit känsla

Seriöst, det är helt vitt ute? Nu har jag inte gått utanför dörrn på två dagar. Gör mig ingenting egentligen, men är en MYCKET dålig förälder som inte tar ut min son någonting i friska luften, bara för att jag är lat.
Näe, det är inte bara därför faktiskt. Han har haft sin 3e förkylning nu och som jag gnällde om i förra inlägget så drabbades även jag denna gången. Tur att jag är helt återställd nu typ! Han har lite slemhosta och snor kvar men det försvinner la snart det ock. Men iallafall så känns det ganska bra att stanna inne av just den anledningen också.
Men JA som sagt! Det är helt vitt ute, och det lyser upp hela mitt hem! (hela mitt vardagsrum, där jag spenderar mina dagar) Och ta mej tusan...jag har fått lite julkänsla. Snö och sånt gillar jag inte alls annars, det är mest kallt och jävligt tycker jag. Men skit i det nu. Jag fick julkänsla i morse, och jag vill inte gå ut. Vad passar då bättre än att julpynta!? 
Jepp, det får det bli idag. Men vad måste man göra innan julpyntningen? STÄDA. And that, i fucking hate liksom.
Men jag ska göra ett försök. Om jag lägger upp nån bild på ett vackert nystädat hem med massa julpynt så vill jag ha beröm här! Så blir jag en glad homosapiens.
 
 
 
 

Mus

LOL!
Viktor ringde precis och berättade felet på hans bil (den är på verkstad för den har helt plötsligt blivit skitslö).
En mus har gnagt sönder en slang i till motorn!
Hej vi bor på landet.

Värt att göra ett inlägg här bara för det!


IRÅRRERE

Iiiiirårere iiirårere
få de täääms i now i ni fadedikifää

iråreere iirårere
afi noly noly noly noly yeah
gadda te some goodtimes ahääää

Så sjöng jag när jag var liten. Och gör typ fortfarande.
Låten är väl inte så svår att gissa?




Förkylningsdikt

Hej! Ville bara dela med mig av några väl valda ord ur förkylningskoman här hemma.
 
 
Kommen äro nu förkylningarnas tid,
och näsan den bara rinner
 
Jag känner mig alldeles invalid,
och får lust att dricka thinner
 
Möjligheten finns,
att det skulle min tjocka hals lösa upp
 
Men till slut jag inget minns,
och kanske tror jag är en tupp
 
 
 
 
Men tur är väl att livet har sin lilla gång,
så att jag snart orkar gå och byta min tampong
 
 
Väl mött!
 
 
 

Värt att fira

En dag med många uppmärksamningar!
 
 
  1. Dalton fyller 7 månader idag! Fantastiskt enligt mig! Han är den snällaste ungen jag vet, i hans ålder. Och han är väldigt smidig just nu. Han sitter själv, that's it. Han kryper inte, går inte, springer inte, klättrar inte, och har inte gjort sönder nåt. ÄN. Så NU passar jag på att njuta.
  2. Det är Världsdiabetesdagen idag! Sjukt värt att uppmärksamma. Han den där snubben som uppfann insulin föddes idag för 122 år sen. Sänder en tanke till alla jämlikar där ute. Vi fortsätter att kämpa på! 
     
  3. Jag började blogga idag igen! Och jag upptäckte att blogg.se appen fanns till Android äntligen! Det har förmodligen funnits länge men jag blev iaf överlycklig! Nu kan jag fortsätta mitt fantastiska Galaxy liv och slippa konvertera till iPhone...
Sen äre två grejer till som knappt är värda att uppmärksamma. Men jag blev så sur på den andra av dessa två att jag bara måste skriva det så ni kan sitta hemma och tycka synd om mig och alla andra molnsvävande ammande mammor som precis som jag tappert försöker introducera potatis och rödspätta i puré form, som ibland spottas ut lika fort, men som ändå ger sig fan på att de små grynen snart ska börja äta hela portioner så pappa kan ta över den biten ibland men som HELT PLÖTSLIGT FÅR EN KÄFTSMÄLL TILLBAKA.......i form av svullen mage, pms och mensvärk.
 
  •  Det är ostakans dag idag! Sjukt jävla ovärt att fira om du frågar mig! Jag må ha smakat färdigostkakor enbart. Men alltså hallå....varm ost...som är puddingaktig...med sylt och grädde? KAN det ens vara gott? Tydligen, för alla jag känner älskar det. Själv äter jag bara sylt och grädde. Och yttepytte kaka som precis räcker för att syltgrädderöran ska ta över smaken. 
 
  • Jag fick tillbaka min mens idag. Det var över ett år sen jag hade den senast. Om jag saknat den? Visst, varje dag.......................