Allt

Vi har kollat på hus. Mer än så tillochmed. Viktors allra minsta brorsdotter kräktes igår, lät som flera liter. Konstigt hur mycket det får plats i en ettårig. Kalas igår. Hälsade på mamma och pappa <3. Pratat mycket. Har ont i magen. Mina svärföräldrar har och har haft feber. Har köpt nya däck. Har vart hos tandläkarn 3 ggr på en månad. Fattig? Kanske,kanske inte. Tredje gången blir på onsdag. Någon som vill följa med, på eftermiddagen? Hoppas inte det blir lika smärtsamt som sist. Konstigt man ska hinna bli tjugotvå för att fälla en tår första gången hos tandis. Sista gången jag tog bort tandsten med ultraljud och skrapa.
Får reda på lite större saker i veckan. Svårt att tänka på varken det ena eller det andra. Ändå tänker man på dem jämt, haha!?

Vilka är ni som läser min blogg? Kommentera!


14600 stick

Blev inte mycket till bloggande denna veckan ändå. Otroligt dumt med tanke på att man kanske tappar de få läsare man har då. Men ni är snälla ni som har tålamod med mej.
Jag har skaffat mej en användare på www.blodsocker.se. Det rekommenderas, om man är diabetiker och inte orkar skriva upp allt på papper. För man får mycket bättre överblick och kan ta lärdom från gårdagen eller vad man ska säga. Jag kan välja att publicera några dagar också om jag vill, upp till 14 dagar om jag inte minns fel. Vi får väl se. Men det är lite jobb med det, att mäta blodsockret ibland varje timme, på en dag och hela tiden skriva upp, eller försöka memorera under tiden man är på jobbet. Den dra skiten tar visst upp rätt mycket tid av ens liv ändå. Jag räknade till exempel ut att sen jag fick diagnosen 2004, och fram till nu, om jag testat sockret fem ggr om dagen, så har jag alltså stuckit mej i fingrarna cirka 14600 ggr. Och i magen har jag stuckit mej ungefär lika mycket då. Kan det stämma? Jag kan ju inte matte så mej är det ingen ide att lita på när det gäller sånt.
Men 365x5=1825, 1825x8=14600.
Detta var ju lite intressant fakta. Har aldrig räknat ut det innan, så bara slog det mej häromdagen när jag hade en liten lucka i hjärnan för onödiga fakta. Tur det inte gör ont då! Det finns betydligt värre åkommor än detta kan jag säga. Jag klarar mej bra.
Nu fick ni ett litet inlägg om diabetes Mellitus, inte så kul för alla kanske men jag kanske hinner lägga in ett lite "roligare" inlägg sen.

Flytt och linser

Spenderade nästan hela helgen med att flytta och rensa mormors bohag.. Det skingrade tankarna lite från detta med pappa..
Men mormor flyttade ju till äldre/demensboende för ett tag sen.. Helt sjukt hur man kan samla på sig så mycket grejer under en hel livstid. Det tog aldrig slut. Jag hade velat räkna de olika sakerna, typ porslinet och krukorna. Det kan lätt ha varit 100-150 krukor och säkert 200 tallrikar och koppar och assietter. 80% av dessa hade jag aldrig sett innan. Inte mamma heller.
Men det var en del foton och sådant som suttit i tidningen från när vi fyllt år som barn, det var mysigt att se. Och jag och Johanna gick igenom alla våra teckningar.... Jisses vad vi har målat... Sparade några fina, bland annat "Isabells första gubbe -92" som mormor hade skrivit bakom teckningen. Det var många fina minnen som dök upp. Men för det så kan man inte spara allt heller. Jag tog med mej jättemycket ändå tycker jag, men sådant man ska ha användning för, och såklart för att minnas.
Nu sitter jag på balkongen och har precis druckit upp min andra kopp kaffe. Ska alldeles strax bege mej till Viktor så han får byta mina däck, sen bär det av till Hölma för att besöka optikern. Äntligen få (betala jvlgt mycke) mina linser. Jag hade ju mina förra i tre månader, och undrade i slutet varför ja blev så förbannat torr i ögonen. Inte konstigt när det är månadslinser. Så nu har jag burit mina glasögon i typ två veckor konstant. Har även köpt ögondroppar från Systane som ska flöta in ögonen redigt, de Blir gött.  Sen är det väl jobb som vanligt.

....

Fan. Tråkigt besked.. Pendlar mellan hopp och förtvivlan. Och där emellan är man i nåt slags tomrum där man varken vill prata eller lyssna..eller tänka. Vill att allt ska vara bra nu pappa.
Kanske blir något mer inlägg i veckan. Brukar vara duktigare den veckan jag jobbar eftermiddag. Hejdå.

Flisa i foten

Igår fick jag en sticka i foten. Troligen på förmiddagen för det stack till jävlar i foten när jag klev på ryamattan. Allt är ryamattans fel. Jag som tyckte så mycket om den. Ska jag behöva dammsuga den nu? Vem är det som dratt in flisorna? JAG? Kanske. Hade jag kunnat ladda upp bilder på iPaden så hade ni fått se foten. Det synd typ ingenting och känns egentligen inte vrålmycket heller, haha! Men det är ju så, att mina fötter får bara inte ha något fel på sej. Det räcker med att jag förlorar mer och mer känsel i dem för varje år, och det är väl det som är det farliga, att blir det sår och grejer så kanske inte jag känner det det första. Sen när man väl ska få det att läka tar det hur lång tid som helst för en diabetiker.. Men men. Tur det bara är på fötterna/underbenen, resten av kroppen är bra på att läka :)
Men tillbaka till flisan, kan den vandra ut av sej själv eller? Ska jag låta bli att gå på den så mycket som möjligt så jag inte "trycker in den" igen? Heeeeeeeeeeelp

Energi

..var finns det liksom? Fast igår fick jag tummen ur och började slipa min nyinköpta pall! Jädrar vad glad man blir av att känna att man har gjort någonting. Det är typ det som är det värsta på kvällsveckan, när man känner att man inte gjort ett skit på förmiddan. Bara suttit inne och glott på teve och (iofs) bloggat. Men nu när solen tittat fram igen för fjärde gången (med lite snöstormar emellan) så ska de bannemej hända grejer.
Men jag bara undrar en sak. En pall för 25kr, ett bord för 75kr, slippapper för typ 100kr, och grundfärg och målarfärg för 800kr(!). Plus en del ansträngning. Och penslar. Vad blir det, typ 250 spänn för pallen?  Då är den röd sen. Och förhoppningsvis snygg. Och färgen räcker ju till fler möbler. MEN ÄNDÅÅÅ!!!! Helt plötsligt blev det dyrt, och då är skiten inte ens ny?!?!? Hela min mening med livet är ju att återvinna, så billigt som möjligt. Wellwell. Målarfärg är inte gratis helt enkelt.. Jisses.. Tänk då när man ska måla hus...