Julstädning

....vafan är det? Varför gör man det? Ska man alltså ställa till med att göra det man tycker är tråkigast i hela världen, i flera timmar eller helst fler dagar, för att några dagar senare - när alla julklappar är upppackade och lekta med och julgodispappret ligger fastkletat i ryamattan och barret från granen ligger som en vallgrav på julgransmattan - skita ner dubbelt så mycket?
Och då har väl ungen lärt sig krypa mitt i allt detta också, och råkat smaka på nedtrampad knäck med livsfarliga nötter i, på en hundradels sekund. För så in i bänken snabba är dom ju.
Julen ska la vara rolig? Och spännande? Och mysig? Och lukta pepparkakor, lussebullar, apelsin, jansson, sill, köttbullar, prinskörv och senap? Inte ren, fräsch, stel och lukta rengöringsmedel?
Jag kan sträcka mig till en normal halvhjärtad städning, som jag brukar göra. Mitt i natten. Dom gångerna jag orkar. Städa toan, damsuga, damma lite snabbt så man slipper nysa 34 gånger i timmen (som mamsen gör ändå), och lyfta undan lite bröte som står och är fult.
Men svabba golv? Torka av VÄGGAR? Och TAK? Städa UNDER diskhon? Putsa fönster? Dammsuga BAKOM en bokhylla?
Näeru. Det kanske vi kan ta i nästa liv, efter man gjort allt skoj.






Till tomten

OM du finns där ute tomten.. så tänkte jag att jag skulle hjälpa dig på traven, om du tänkt ge mej en klapp iår. Jag har ingen önskelista, men jag tänkte visa vad jag gillar! Så kanske det underlättar för dig. 
 
ÄGER:
 

 
Några favoriter som jag äger! Ikea Råskog rullvagn, H&M boxar, Ellos påslakanset, Åhlens trädgårdsmöbler, Ellos kudde, Jula radio och duk från Modelinn (Noble House är märket).
 
 
Några som jag inte skulle ha så mycket emot att äga:
 
 
 
 
Behöver ju en fotölj som jag kan sitta och virka i! För sjuttsingen. Med en fotpall till så jag kan lägga upp mina ben. Dessa är ifrån IKEA och Åhléns. Den gula är från Åhléns och den kanske inte är sådär mysig att sitta och handarbeta i, men det var inte tanken med just den heller. Den är ju bara skitasnygg :) Den sista bilden av fotöljerna har jag tagit från en blogg, och den där jäkla fotöljen har jag letat flera år efter, men hittar inte nånstans! Kaske finns i stockholm men dit orkar jag inte åka. Däremot har jag lagt ett litet bud till min kära vän Älin som jag vet äger en sådan. Men hon är lite knusslig med den där. Kuddarna är från Ferm living.
 
 

Det värsta

En av mina två favoritkillar skrämmer upp mig och får mig att bli alldeles tårögd och ledsen redan innan han börjat berätta, genom att säga "Jag har hört det värsta som kan hända idag"
"VA?!......vadå??"
"Han Martin som jobbar på ---....vet du vad han har på julbordet?"
Först blir jag alldeles avtrubbad och och sen nästan förbannad att han fick adrenalinet i min kropp att pulsera helt i önodan... sen börjar jag fundera på om han ska säga typ "människodelar" eller nåt...för det hade ju faktiskt vart ganska äckligt.

"Ketchup!!!"



Jaha? Vidrigt men.....jaha?!



Strö salt i såret

Igår kväll när jag tvättade bort mitt smink så stod Viktor breve och borstade tänderna. När jag var färdig sköljd och dragit handduken genom ansiktet så kollade jag mig i spegeln och tittade på mitt rena men ack så tråkiga ansikte. Studerade mina onoppade ögonbryn, kollade in i mina brunfläckiga ögon, vandrade neråt och fick syn på den härliga nyansen av gräddelint strax under ögonen. En nyans som liksom inte bara skimrar lila och svart intill den bleka vinterhuden. Utan som riktigt skriker ut till mig på andra sidan spegeln att DU ÄR EN SLITEN OCH TRÖTT MORSA AND YOU KNOW IT MEN DU ORKAR INTE GÖRA ETT SKIT ÅT DET! Hehe.
Mitt i all 10-sekunders depression så vänder jag mig till min andra hälft för att få några tröstande ord.
- Fyfan, är jag verkligen såhär mörk under ögonen när jag inte har smink eller glasögon....?
Han tittar några sekunder, spottar ut tandkrämen och säger sedan..
- Jag trodde det var gammalt smink som runnit ner?

OKEEEJ! Han behövde absolut inte ljuga och säga "Neeeej det har jag aaaaldrig sett" Men han kunde väl liksom stoppat orden innan dom rann ner ifrån hjärnan till munnen och ut i luften?!?!? Och sagt nåt i stil med att "Det tänker man inte på". Fast då kanske det blir lite ljug. Men det är ju sånt ljug en kvinna vill höra så att säga.

Stjärngosse och jultomte





Har virkat två mössor till lillkörven. En till lucia och en till jul. Har redan börjat användningen av tomteluvan.

Stämning

Det är fruktansvärt tryckt stämning här.....nä, skojar bara. Men jag fick äntligen tummen ur rävahölet och tog lite bilder på mitt hem, så ni får se hur ini nordens pysslig jag har vart för att vi ska få lite julstämning här.











Skulle ta ett sånt skitfint kort på min vita gran (som jag självklart huggt själv och sedan spraymålat vit) utan blixt såklart, men då ser ni hur konstig den blir, helt mörk? och så blir mina bilder i dagsljus ock? vad är felet på min kamera?
Dom andra bilderna är inte heller särskilt snygga men DET ÄR ÅTMINSTONE BILDER och inte bara massa tråkig text :)
Vill även be er lägga märke till min nya duk som jag är skitanöjd med. Dessa grafiska mönster går raaaaakt in i hjärtat och gosar in sig och bosätter sig där. Hos mig. De där mönstrena gillar mig. Hej

Tigerränder

Nu ska jag se om jag gör Monica (http://alfredochjag.se) lite sotis genom att berätta att jag investerat i dessa sketsnygga kläder från H&M.
Tröjan har anlänt men byxerna kommer senare. Det var ju precis görsnyggt och eftersom Dalton tjötade så så vill man ju vara en populär mamma som ger barnet det han pekar på, så att säga.






Kaka och bulle

Jaha, nu vill dom att vi ska dra in på sötsakerna på mammaträffarna... Hur ska vi då överleva? Jag som skulle fika ihjäl mig nu under mammaledigheten? Blir de tydligen inget me....tack för den.....

Lol. Skönt att nån tog tag i det nu egentligen, frallor räcker gött o väl till min lilla (stora) mage.

Höstblåsor

Skaffa det ej! Det är pessjobbigt. Feber, gnäll, skrik, smärta (antar jag), dålig sömn. Lillen har skrikit hela nätterna. Fast inatt sov han iaf halvtimmes vis och ibland i en hel timme! Så vi hoppas hoppas hoppas att denna natten kanske blir bättre. Han mår ju skitbra på dagarna nu?
Jag hade världens högsta feber igår tror jag. Visste knappt var jag var någonstans. Vilken tur att man har bästa mamman då som kommer och tar hand om både mej och Dalton till Viktor kom hem vid 22. Detta var ju ett ruttet inlägg men då har ni iaf nåt att läsa till nästa gång, när jag förmodligen är piggare och alldeles sprudlande av energi, som jag annars alltid är......
 
 
 
 
Snygg höstblåsa från Sivletto