Dörrmatta

Wolli bolli. Gick kanonbra att jobba idag. Jag och Maria kom fram till att det är ett himla bra jobb vi har, miljö och arbetskamrater är jättebra. Tiden går så fort! Särskilt på förmiddagsveckan. Har inga problem att komma upp 04.30 på morgonen, tro det eller ej. Fast torsdagen är något seg.. Men när man väl käkat frulle brukar de gå bra.
Har inte orkat virka eller pärla något i eftermiddag. Men kvällen är inte slut än :)
Lämnade DVDn in på lagning efter jobbet innan, och sen åkte jag och köpte den där dörrmattan jag pratade om igår också..




Borde haft den redan för en vecka sen..och egentligen en vecka i månaden framöver. ..... men jag tror det är bäst den är framme för jämnan :)

Namnsdag

Update: Idag har jag haft namnsdag hela dagen! Såg jag nu. Eller ja, om man tar bort a:et i Isabella. Såattteee...Grattis till mig! 30 minuter kvar av denna alldeles speciella dag. Jag tror jag ska fira detta med att köpa en dörrmatta på Colorama imorgon.


Japp, så får det bli.

Godnatt!


Bästisar



Bild från häromdagen, när jag fick besök av min polare! Här har jag lärt henne att filma Viktor. Efter det lyckades hon ringa upp honom, och han svarade. Tog säkert fem minuter innan hon kopplade att det var han som var i samma rum :) En timme lånade vi henne. Ren och skär happiness!

Gosekofta







Gosekoftan är äntligen färdig! Känns som hela bloggen handlat om detta stora projekt. Well, det tog sin tid och jag vart ju tvungen till att berätta i varje inlägg hur långt jag kommit, såattee :) Och märkningen får man icke glömma! Stod i garnaffärn i säkert en kvart och valde mellan alla olika knappar. Svårt att hitta rätt nyans, sen hittade jag dessa fina som var hjärtoformade :) Kanske skulle tagit en närbild på dem..jaja.





Tänkte passa på att visa lite mer från vårt hem. Liten del av vårt kök, och på andra sidan är vår lilla retro-hörna! Alldeles nytapetserad, och jag är sjukt nöjd! Tack Anton Junvik. Halva gamla radion syns också. Det svarta tidningsstället som ni ser har jag hittat på loppis och målat om till svart, från träfärg typ.

Materiell kärlek

Iiiiiiih! Finns det nåt bättre? Haha ja självklart.. Men inte som det känns just nu. Det där fina smset som det står att man har ett paket att hämta ut :) Rena julafton!!!!! Ska ta en lite promenad och hämta paketet på vägen hem. Och guess what... KOFTAN ÄR KLAR! Lägger in bild senare eller imorgon. Då ska bäbisen få ta på sig den lilla gosekoftan. OMG how exited i am.

Ensam hemma

Kom hem från jobbet för ungefär en timme sedan. Har duschat och försökt slappna av lite. Tänkte ge mig på lite virkning, men kände inte att jag orkade. Och jag har bestämt mig för att bli färdig med ett projekt i taget, hatar egentligen att inte avsluta innan jag påbörjar något nytt. Iallafall så skulle man spänna upp alla delar till den rosa koftan mellan fuktiga dukar, och nu tänkte jag dom får ligga över natten och torka. Så ska jag nog kunna få den färdig imorgon! Fast man ska inte säga för mycke...
Ikväll har jag SF. Sambofritt. Det fick jag veta redan imorse, men det är väl egentligen först nu man om möjligt skulle känna sig lite ensam. Fast det är rätt gött, ett dygn då och då kan det vara mysigt att ha lägenheten för sig själv!
Hann ju som sagt med lite innan idag och imorgon ska jag nog försöka plocka undan lite och även kanske damsuga lite. Det är ju ingen som stökar ner åt en när man är själv ^^ Och framför allt... det är ingen som styr över fjärrkontrollen! Äntligen kan jag kolla på mina "tråkiga" dokumentärer :P Ser på en nu..som handlar om siamesiska tvillingar som skall separeras nu efter fyra månader. Så små! Hoppas det går bra. Jag tror inte jag orkar sitta uppe och kolla klart. Ska ta litelitelite bär med lite yoghurt nu, och sen lägga mig. Med TREDUBBLA täcken vill jag lova! Är så frusen av mig.

LR World

Glömde ju berätta att jag var på sminkparty igår! Det var väldigt trevligt, som vanligt. Har varit på några Mary Kay-partyn innan men jag är inte riktigt så förtjust i deras produkter som LRs. Det är väl lite för att Mary Kay inte har så himla jättemycket smink, eller iallafall så har det bara visats upp hudVÅRDS produkter, och det är jag inte lika intresserad av. LR däremot har ju fullproppat med smink och parfym och smycken och allt vad det är. För att inte tala om hela deras stora Aloe Vera sortiment :) Det finns en del grejer till killar också, bland annat ett skitbra rak-set med aloe vera i, som gör att huden lugnar sig efter rakning, ifall man har lite problem med att bli röd och så. Den har Viktor, och även lite parfymer. Den senaste fick bli Bruce Willis :D

Jag kan ju även passa på att berätta att jag varit sjukt duktig idag! Klev upp vid 8.30 och åt lite vaniljyoghurt med bär och en skvätt banan i. Det är tooooo much kolhydrater i bananer egentligen, men jag känner att ja måste ha det på morgonen, så inte blodsockret faller ner till botten eftersom jag brukar vara som mest aktiv på förmiddagen.
Sen ringde jag och bokade synundersökning (igen) i Tidahölm, därefter samlade jag ihop alla 8 (!) papperskassar med tidningar, pappförpackningar och glas och åkte till sortergår'n :) När jag väl hade ångan uppe tog jag affärn på väg tillbaka och köpte bred tejp, skrev ut INGEN REKLAM, TACK! och våra namn, tejpade fast så gott jag kunde, så brevbärarn ser det.  Är så jädra trött på all reklam! Vill bara elda upp allt! Men det går inte, för då blir det rökskador och det har vi inte råd att fixa till.
Sen har jag tvättat två maskiner och fixat mat!
Och det är just DEN jag skall smälla i mig nu :)


Beställde bl.a Rougen, foundation, och pudret. De har för jädra snygga ögonskuggor med :)


https://www.lrworld.com


Man borde!

Toodles! Nu har jag tatt tag i kameran igen. Som jag borde göra VARJE gång jag gör något, meeen det här fina ordet -borde-, verkar jag vara smått allergisk mot, eftersom det alltid brukar låta såhär; Jag borde städa, jag borde vika tvätten, jag borde handla, jag borde byta sängkläder, jag borde raka benen, dom borde göra slut, han borde duscha, hon borde tänka till.. Känns som de allra flesta meningarna alltid skjuts upp in i det sista :)
Well well, skit i det nu.

Från innan idag:



Viktor visar Mahnahmahna-grodan för lilla E, som är så rädd för den.




Koftan! Ser ut som något..helt annat..och konstigt. Hmm. Men den ska iaf monteras ihop och sen bara lite finslipning kvar. Längtar tills jag kan visa er den!




Lagom till jul :) Tänkte ge mig på några såna hära att hänga i min ej ännu inköpta vita julgran från Rusta!




Gav mig på en lite mer exklusiv modell av snöflinga här. Tog lite längre tid men ganska logisk beskrivning, så jag kan nog lära mig det utantill. Och då går det rätt möe snabbare. Får be om ursäkt för de fula trådarna jag ännu inte har fäst :/

Släck ljusen

Glöm för skråen inte att släcka ljusen när du ska virka eller sticka. Näämen du kan väl ha de tända men det var en otroligt dum idé att ha ett fat med fem blockljus på mitt lilla tevebord, där jag alltid lägger mitt virke. Självklart hade jag kommit såpass långt med detta projekt med så det skulle inte gå att dra upp det igen. Iallafall så skulle jag sträcka mig för att ta min virkade fyrkant och nystan, samtidigt som jag känner att det svider till på armen. Jag lyckas släcka ett värmeljus med min stickade tröja (OMG jag kunde brunnit upp bara där).. Så av denna känsla blir jag såklart lite rädd, eller vad man ska säga, så jag rycker väl åt mig mina grejor lite snabbt och DÅ.... Brinner allt upp.

Ne jag skoja bara. Men jag lyckades släpa det genom allt stearin och det var rena turen att det inte blev mer än 2x2cm stor stearinfläck på projektet. Och det är sådana här stunder man älskar google!

Hittade en fläckguide på http://www.gorenje.se/support/tips_koket/hoppsan/ när jag irrade runt på nätet.

"Stearin ska vara omgivet av lugn och ro, även när det klumpat fast sig på älsklingskreationen i långhårig ull med renar framtill. Så även om det tog hela vintern för dig att på ”sticka-för-nybörjare”-kursen skapa denna ulltott med ärmar och hals, finns det absolut ingen grund för panik. Slit varken dig själv eller tröjan i håret (annars tar du inte bara bort stearinet utan även yllefibrerna). Ta det i stället helt lugnt och placera det aktuella ylleplag- get i en plastpåse. Förslut påsen och lägg den i frysen. Efter några timmar är det bara att pilla bort stearinet i flagor. Skulle det inte räcka med detta, stryk då med lite hushållspapper eller några kaffefilter som mellanlägg och tvätta därefter enligt anvisningarna. Och ta det lugnt."

 

Ta det lungt :)

 



Tillbaka!!

Nu är jag tillbaka igen, och det är mycket som hänt sen sist. Det har vart både jobbigt och förvirrande.
Nytt jobb med 2-skift, händelser inom familjen, nytt liv med LCHF (kör stenhårt fortf), ändra om i kalendern så man kan klämma in en 45 minuters promenad varje dag. Jaa.. nu lät det inte så mycket bara för det men det har verkligen vart upp och ner och tiden har bara försvunnit.
Men nu är det bra igen! Jobbet går bra och jag trivs som bara den. LCHF månaden har gått skitbra och både jag och viktor tycker det är kul att fixa med mat och baka "bröd" och allt. Blodsockret ligger PRIMA! Helt otroligt. På en dag bara tjoff, så är det en jämn och fin nivå :) Så detta känns väldigt motiverande. Och nu när jag kommit igång med långa hurtiga promenader så har jag börjat tänka på bloggen igen :)
Så nu efter någon månads uppehåll ska jag blogga om mitt superintressanta kreativa färgglada liv igen, haha!

Kameran har legat på vila ett bra tag nu så jag tänkte visa en rolig grej jag såg innan på www.laredoute.se:





Madrass och fårafitta har man ju hört att kvinnor kallas... men stolsöverdrag vetiskrååeen..


En dag i taget..

Krya på dig pappa!