Fredag!

Färdigjobbat för denna veckan! Fick börja med en go vecka, 14-22. Det har gått bra, jag trivs riktigt bra. Och igår satt vi några fler ihop och pratade om allt mellan himmel och jord, och skrattade emellanåt. Men jag var hela tiden noga med att inte sänka mitt jobbtempo som jag lyckats jobba upp :P
SÅ! Today. Har vi mycket att göra. Vi ska (Jag ska):

- Bygga klart presenten till A
- Fredagsstäda lägenheten
- Åka till Mullsjö och hämta tapetrulle
- Handla...
- Virka
- Kissa
- Dricka kaffe
- Laga nån enkel lunch
- Köpa fotkräm och proppar på Apoteket

Ah, det var väl det. Och juste. IKVÄLL är det flyttgröt som gäller. Nåt norskt uttryck som vi har bestämt innebär att man går till det nya stället och äter och dricker gott. Mja. Det kan nog bli en utomordentligt trevlig kväll. Ska visa lite söta saker jag fått från morfars hus sen när jag orkar scanna in med förresten.
Det börjar bli lite sådär för mycket tråkig text igen. Och jag försööööker skriva roligt men jag får ju dåligt med feedback så hur ska jag kunna veta om det är bra eller dåligt? :'(


Pysseldags

Imorn är det pysseldags äntligen. Innan jobbet, lite grann hinner jag. Då kan jag visa er :) Har inte hunnit det nu under dessa dagar pga. allt. Men tro inte att jag slutar skapa för att jag fått ett jobb! JASSKA nog visa er.

Glömma tömma

Igår precis innan jag skulle lägga mig så hade jag en tvätt som blev klar (planerarN) och som jag skulle hänga upp som tänkt.
Lalalala borsta tänderna, kissa, tända i tvättstugan, öppna tvättmaskinen WWWOOOOOOOOOOOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BLÖÖTTTTT!!!!! VIKTOOOOOOORRRRRRR!!!!!!!!! HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vattnet bara vällde ut. Smarta jag tvättade en sportbehå som var en sån där HANDTVÄTTS symbol på. Så jag tog på den som var under 30 grader samt den som var under 500 varv, som såg ut som en balja med vatten. Det måste ju bli bra tänkte jag. Men jag hade glömt vrida på själva huvudknappen som bestämmer VAD det är du ska tvätta och VAD det är du ska göra med tvätten.
Alltså; Jag hade glömt att vrida till tömning efter den där vattenbaljatvättisch programmet.
Sååatte... gick från att vara ganska trött till att vara lika vaken som... efter ett bokstavligt talat kallt morgondopp. Vattnet lyckades vi skyffla undan till brunnen, så det var ju....skön...T.

Nu vet ni det.

Nu ska jag åka till jobbet.

J.O.B.B

08.30 - 11.15 Flyttstädade i morbrors gamla lägenhet


11.30 - 12.00
Klipptid hos frisör'n i Sandhem

12.01 Ringer telefonen. "Kan du komma hit till kl. 13 på intervju?" Shiiieet tänkte jag... "ABSOLUT!"

12.08 - 12.30 Värmer maten och slänger i mej hälften, sminkar mig, klär mig, och slänger mig i bilen.

13.15 - 14.20 Kom lite sent som jag sa till henne, och hon blev positivt överaskad att jag ändå inte kom senare. Pratade lite och skrev papper.

14.22 Slänger mig i bilen och ringer Johanna B och säger att vi inte kan fika i eftermiddag för jag verkar ha fått jobb. Ringer Viktor.

14.50 Hemma, slänga i mig en knäckemacka, äter äpple i bilen senare, letar upp lite annat och snyggar till mig än en gång, försöker fatta någonting. Springer runt som en idiot.

15.30 Slänger mig ytterligare en gång i bilen och kör till mitt nya jobb. 2-skift.

23.00 Slutat jobbet för en timme sen. Hemma, äter lite, duschar och slutligen sitter jag nu här.
Och jag har fått ett jobb. Jag undrar om det fortfarande är sant.



JAG HAR ETT JOBB!


Glasdilemmat

TJOFF! ..sa det. Så var helgen över! Att tiden kan gå så fort då? I Fredags hade vi trevligt, åt kyckling och zucchini med god sås. Låter tråkigt men jag lovar att GOTT var det. Några glas mumma till det och allt var perfekt. Kom lite folk sen, alltid lika roligt. Dörren står alltid öppen hos oss vet ni!
Oktoberfest var i lördags, i Skara Stadshotell. Helt okej, med rätt folk blir det mesta bra. Lugn söndag. Början till nackspärr som ännu inte verkar bryta ut. Pysslade med början till en pärltavla. R ville ha på sin Mustang. Ska visa er när den blir klar. Och den rosa lilla koftan går framåt faktiskt! Ska snart byta färg till vitt med, då ser man ännu större skillnad :)
Inga bilder tagna på hela helgen.. Är jag tråkig eller? Ah kanske.. men då får det vara så. Är så trött på festbilder hit och dit, och jag vågar inte slappna av när jag tar med kameran ut så den får bestämt stanna hemma som en duktig liten...kamera.
Sitter och ill-letar efter vinglas nu. Jag hade ju för det första inte glas så det räckte till brewdarna i lördags (äger 3 st) och för det andra så är det inte ens vinglas, det är typ martiniglas. Rätt snygga dock men, hallåååå vad ofta man dricker martini? Näeh, så nu får det vara slut på dumheterna. Jag ska ha riktiga. Och jag har hittat riktiga. På VILLAGE, och dom kostar 79:- st om jag inte minns fel. Och så hejdundrans snygga! Har letat efter bilder på google men hittar inte. Så jag målar helt enkelt en bild så ni kan se exakt hur de ser ut. (Precis jätte exakt)





Det ser ut som frukter såg jag nu, men den är glas alltihop och det är små bubblor i olika storlekar kanske man kan säga. Sååå snygga. Hur ska man ha råd då?.. Får köpa ett glas i månan :)

VH1 Classics

Shululu. Sitter nere på AutoCare nu. Lånar datorn till att.....blogga! Och läsa andras bloggar.. bland annat kissies. Kul. Näe. Eller ja.. äh jag vet inte. Bra tidsfördriv. Skönt med fredag, hem och laga lite käk, sen blire fullt ös framför VH1 - We Are The 80's. Hehe den kanalen är nog bäst av alla.
Igår när jag gjort lite käk så var det så mycket grejer på köksbordet så vi satte oss i vardagsrummet. Brukar annars vara rätt hårda med att sitta och titta på varandra medans man äter och inte dumburken. Meeeeen igår tog vi ledigt från lite måsten. Men då skulle vi bläddra bland alla kanaler, och han ska ju bara se discovery, action och typ Miss Marple. Medans jag vill kolla på dokumentärer, Robinson och CSI. Tillslut rycker jag åt mig fjärren och sätter på Aktuellt, och börjar äta. Nehe det passade inte det heller, men då gjorde han något riktigt bra. Han satte på VH1. Bäst. Bara massa musikvideos från 70 och 80-talet. Undrar om det inte var längre bak tillochmed?
Tuggade nämligen i bra takt till ABBA - Lay all your love on me.....

Snoppvärmare och kofta


Purple Rain får den heta, i brist på andra namn. NYHET! Nu med lufthål.
Försöker göra så många olika storlekar och former jag bara kan, det ska ju passa alla!






Såhär ser koftan ut än så länge.


Sodavatten

Dessa kvällsuppdateringar.. Jag som arbetslös borde väl ha all tid i världen att bara printa ner massa inlägg hele dagarna? Tycker man.. Fattar inte var tiden tar vägen. Gör ju ingenting, ändå har jag så lite tid tycker jag. Eller gör jag verkligen ingenting?
Gick upp vid åtta så jag hann äta frukost med Viktor innan han åkte till Mullsjö. Sen hann jag plocka lite och göra mig iordning. Stickade lite på en ny kudde, kollade posten, kollade teve. Hann virka en ny snoppvärmare också! Ett garn jag köpte på Symässan, som jag inte rört än. Det funkade väldigt bra att virka med. Har dock inte kommit på något namn på den än, så kan inte visa den riiiiiktigt än ;) Kommer imörn. Och då kommer nog också lite bilder på hur långt jag kommit på koftan. Går inte alls lika segt nu, har kommit in i det på riktigt nu och all mönstervirkning bara flyter på. Snart får jag byta färg med, det måste ju vara det roligaste :D. Viktor ringde runt kl.11 och behövde hjälp med några grejer, så jag åkte. Och blev kvar till 17 eller nåt :)
Skrev ut lite intressanta jobb från platsbanken där med, som jag TÄNKTE söka ikväll men jag har inte hunnit skriva om alla personliga brev. Så det får bli imorgon det också.
Har erbjudit mig att följa med Viktor och hjälpa han lite imorgon också, blir nog redan vid 6-tiden, för att vara där några timmar innan de öppnar. Meeeeeen har man mycket att göra så har man! :)
Såatte...jag säger som pappa pensionär -"jag får väl göra ett hål i kalendern..."





Tog med lite sodavatten från Morfars gamla kylskåp. Det gick gick ut -76.

Äppelkrig

Lite dålig på att uppdatera. Gick upp vid sju imorse för att komma iväg i tid, skulle till Falsketa och Flooobyy av alla ställen, på förmiddagen för att lämna lite CV och sådär. Kändes skönt att få det gjort några timmar innan lunch, sen hann jag med en snabbis på Skapa Kultur OCH Bokia, där jag köpte färgglada papper och kuvert. Det skall tydligen fånga arbetsgivarnas uppmärksamhet, för nu ska jag fanimej ha ett jobb!
Känns lite tråkigt bara när man har talat i telefon och det gick jättebra att komma in med CV, sen när man väl kommer så var det ett kort -"fast då sa jag ju till dig att vi inte behövde någon mer personal som det är nu". Jaha? Så lät det inte i telefon, och även om han sa det DÅ så var det precis som när han såg mig att han ville påminna mig rejält en gång till.

Så jag tog en näve äpplen och kastade på honom medans jag skrek "AAA MEN DUU RÅÅ!!!!"
Hoppas dom ringer :)

Jag bjöd mamma på bakelse idag också förresten. Från Mössebärschhbagarn. Firade henne lite häringa. När hon hade åkt hem så sticka jag klart den här grejen, och sydde sedan ihop den.




Virkade lite blommor på.

Blev inte som jag tänkt mig alls egentligen, men det var faktiskt mest för att göra upp lite garn jag ändå inte hade gjort något av. Vem schöööön har BLÅTT i sitt hem nuföritden liksom? Eller jag tycker det känns ganska 90-tal. Tänkte göra en till och ge bort i present eller nåt.

Har hunnit med och pärla lite också:



*klick-klick*


VÄRLDENS HEMSKASTE MÄNNSKA

Wadaaaaaaaap. Vaknade precis till ur min PMS-koma. Det blev nån liten svacka här på en timme eller så, under tiden jag skulle ge mig på att laga till en lasange. Köttfärsen gick som vanligt enligt planen, men den där öööööööö bechamelsåsen med hela TRE ingredienser i bara muckade fett med gräl. För varmt, för mycket mjöl, för lite mjölk, ...för dålig Anders Petter? Aja, på tredje försöket fick jag till den iallafall, och lasangen blev helt okej. Blir inga bilder idag. De kommer imorgon, är nästan färdig med en grej vet ni! Annat jag hunnit med idag:
11-kaffe hos Emma och Anton, skriva ut CV på fiiint papper, lämna det till köket på folkis, köpa tyg och virkade dukar på second hand, beställa tapeter, dricka kaffe hos Kristin, och hämta massa vadd från gamla kuddar hemma hos mor och far. Kom hem och började laga maten. Ja typ det. Men jag glömde en grej. Den värsta grejen man kan glömma. Det som inte får glömmas....


mammas födelsedag.

JAG ÄR VÄRLDENS HEMSKASTE MÄNNISKA!

Hur kunde jag glömma? Hur kunde vi glömma? Åååh varföööööör.... Men jag ringde henne nyss, men det är enligt mitt tycke helt åt fanders för sent ändå.

Nu ska jag lägga upp en bild på världens bästa mamma därför.



Kasper Kofta

Är det måndag idag? Tur man håller reda på dagarna.. Vaknade igår morse en stund efter att Viktor åkt och jobbat. Vid sju nånting. Och jag brukar gå upp vid 8-halv nio, så jag gick upp som vanligt och satte på kaffe och åt lite frukost. Det var nog när jag blev bjuden på 11-kaffe av F, och när jag kom dit som jag förstod att det inte var måndag. För skrååååen det var ju bara söndag! Regnig tråkig grå kall söndag. Helgen gick för sakta för att det skulle kunna finnas kvar en ledig dag :) Jag är ju ledig varje dag men ändå. Nähe jaha såhär är det iaf att jag har börjat virka en kofta! Med garnet Kasper, i vitt och rosa. Inte i brun, som här nedan. Eller "potatis" som det de kallar färgen... Mössan och sockarna har jag virkat till Sofias Elsa, och dom verkar ha blivit uppskattade! Nu ska jag även ge mig på koftan till lilla M. Det tar tiiiid! Men ja ska ge mig DEN på att få den färdig. Det är ju trots allt rätt kul att virka, och när man väl kom in i mönstervirkningen gick det ganska fort.

Titta så übersöta de äääärr!



Lite inredning

Regnigaste söndagen på länge... Vilket inte gör mig ett skit! Eftersom det betyder desto mer tid för inomhuspyssel :) Tänkte visa lite av vad jag hunnit med de senaste dagarna.



Äntligen stringhylla! Har letat sönder mig efter en sådan, men inte kunnat skaffa mig någon på grund av min snålhet. Eller ja, jag vetnte om jag är beredd att betala en tusing för en sånhär liksom. Blocket betyder ofta långvägars och tradera betyder dyr frakt. Hursomhelst så har jag en på min vägg nu och jag är mer nöjd än någonsin, äntligen kan jag bocka av stringhylla från listan!




Marilyn Monroe. Vas jag gjort i keramik, med ett utbuktande motiv av Monroe (S.k relief). Bredvid står mina hemmagjorda LP-skålar :)




Svenska för nybörjare. Har visat en av dessa gardiner innan, på bild i sovrummet (där jag för övrigt bytt till grön 60-tals kappa) men där var den lite hängande. Här är de äntligen uppe i vardagsrummet! Där de skulle kommit upp för läääänge sedan. Var nervös och tänkte att det kommer se förjävligt ut, men titta så bra det blev! Texten: [ehn knippe blaw-bair] [pendewl-tawhg paw yarnwargs-stashoon] [shurt-boullar] [fewra ee fewra]




Tråkig IKEA-pall.
Målade svart och häftade på överbliven bit av vaxduk. Och surprise... meeed prickar! I love dots. Skulle vilja döpa mitt barn till Dots. Na.. ser ut som en förkortning av dotter. Tänk vilken skam om det hade vart en pojk.


Älskade loppis

Idag är det lördag... det betyder... LOPPIS!!!! Och idag ska jag tillochmed till två stycken! minst. Pinglans Second Hand och sen hade tydligen fotoklubben nåt också. Ska en sväng till morfar med som håller på och röjjer i huset, så det blir väl en slags loppis det med.
Och jag är inne i värsta pysselperioden nu med! Ni kommer få se några resultat ikväll hoppas jag på. Förhoppningsvis med hjälp av Evvo ( http://evelinasfoto.devote.se ). Men när hon kom på att jag bodde i Sandhem så visste hon inte om hon orkade det.. Mjo, jag förstår henne.. så mycket liv och stim det är i denna stora stad så är det ett under om man kommer hem utan hufvudvärk! Hm..ska nog få henne på andra tankar. Hursomhelst så innefattar pysslet några LP skivor, lite pärlor, och klarlack.
God damn va kallt det har börjat bli ute förresten. Andades sådär rökaktigt igår kväll vid 8 :/

Queen

Hehe.. Jag har en youtubekväll som ni kanske förstår. Det blir lätt så när den andra hälta (västgötska)..(vächhhhötska) ligger å snarker.. Högt dessutom. Då sjunger jag med med extra kraft :) och till vilket band sen....ojojojojojojo bäst eller näst bäst.. frågan.. hmm.. Queen är om möjligt snäppet värre än understående (Aerosmith) ... Fast ändå kommer de på delad första plats. Så bra är de alltså. Tänk om en kunne fått sett Freddie Mercury innan han gick o dog '91? Suck... Och morbror Jörgen som va och glodde på de redan '86 i gamla Ullevi om jag inte minns fel.. ATT jag blev avundsjuk när jag fick reda på detta. ATT jag blev besviken att han inte sparat biljetten. ATT jag skickat in och förstorat na isånt fall. Men sånt var inte fallet nu, och det är bara att finna sig i det.

Hur som helst så vet jag inte hur man lägger in en youtubefilm här, så jag länkar väl bara som vanligt.

Queen - Under Pressure Live (den mäktigaste)
http://www.youtube.com/watch?v=kXOOwNS2qk0

Aerosmith - Livin' On The Edge (introt.. ohmygod)
http://www.youtube.com/watch?v=7nqcL0mjMjw&ob=av2n

Hoppas länkarna fungert.

Aerosmith

JAG.....BLIR.......GALEN!
Jag älskar Aerosmith! Jag skulle nästan kunna göra vad som helst för att få se den bredkäftade snyggingen igen. Har sett honom honom två gånger på Sweden Rock, det var nog bestämt '08 och '10. Ojojoj va jag dansade. Jag säger som Nikki; Jag skulle kunna slicka bajs bara jag får stå och glo på en konsert med han. Jag bokstavligt talat dör varje gång jag ser honom. Jag avlider så fort jag hör honom. Jag kremeras när jag tänker på han. Då kan ni tänka er vad jag skulle göra om jag skulle typ få krama honom. Eller säga HEJ! eller...Hiiii beautiful...how you doin'? Lord...önsketänkade joråsåatte.
Fattar ni! HANÄRSÅFRUKTANSVÄRTFÖRBANNATBRA! Eller dom. Bandet. De ska väl också ha cred i guess.

MEN


FATTAR


NI


HUR


BRA


HAN


SJUNGER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????????????????

Radiokaka

Wohooo! Börjar med att bekräfta att nostalgiböckerna jag berättade om igår verkligen var rätt bra! Det var kul för det var massa recept i och sånt. Typ som Radiokaka, som av sina ränder såg ut som framsidan på en transistorradio, därav namnet.
Monterade upp stringhyllan jag fick av Roger häromdagen! Fan va bra det blev. När jag ändå hade ångan uppe, skruvade jag upp en vägg-skohylla, gardinstångs-fästena, massa foton samt bytte gardiner i sovrummet! Helt otroligt att man kan ha sån energi till inredning när man är arbetslös. Brukar ju sjunka ner i de värsta deppressionsperioderna när jag är arbetslös, så jag har stannat inne och inte rört mig, eftersom bara tanken på att gå utanför dörren kostar pengar. Men nu är det precis som det dyker upp riktigt positiva dagar emellanåt, det kanske börjar gå framåt nu! Skönt isåfall. Blir ju glad när jag kan få någonting gjort här hemma, då känner jag mig nyttig. Sen är det väl för att jag har allt här hemma, det kostar inget, jag behöver inte köpa något för att skruva upp grejorna. Jag ska lägga upp bilder på dessa vackra ting till nästa inlägg idag!
Eftersom det är en sådan bra dag idag också, så tror jag att jag ska ta mig till Mullsjö en sväng och lämna tillbaka grejerna jag lånat av Elin.W och pajformerna till mami och tapetböckerna till Colorama. När jag ändå är i den stora staden så kan jag ju passa på att shoppa ingredienser till Radiokaka :)

Radiokaka
20 tunna skivor

200-250 g kokosfett
200 g mörk blockchoklad
2 ägg
3 dl florsocker
25 kex av marietyp

Smält kokosfett och choklad på svag värme i en kastrull. Låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör försiktigt ner den ljumna chokladsmeten.
Klä en avlång sockerkaksform med bakplåtspapper eller plastfilm.
Bottna med ett lager smet, fördela ett lager kex och
varva sedan smet och kex. Översta lagret ska vara chokladsmet.
Ställ formen i kylen över natten.
Skär kakan i tunna, tunna skivor och servera genast.

Nostalgi!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!
Idag fick jag min två böcker jag beställt från Månadens Bok (man vart tvungen till å köpa två artiklar innan man kunde säga upp sig från den skiten) och och och och gissa vilka? JO! "Lilla nostalgiboken från 50-talet" och "Lilla nostalgiboken från 60-talet". Am I happi? Yes I is.

..


HbA1c och släktkalas

Nu är det tyst här. Jättetyst...
Har spenderat förmiddagen i Mullsjö idag. Började med provtagning på VC, som det stod att jag skulle göra två veckor innan läkarbesök på Ryhov. Ett vanligt HbA1c (ett slags medelvärde på hur mitt blodsockor varit under längre tid, typ ett år) skulle jag göra. Det är jag van vid, fast gillar ändå inte den där meter långa nålen som ska in i armvecket! Så jag brukar be dem ta i handen, eftersom det är så långt ifrån kroppen som möjligt, och då måste det ju göra minst ont...eller? Fixidé.. Det gick bra iaf. Förutom att jag vart tvungen till att vara fastande i 12 timmar innan detta, och jag hade lågt igårkväll kl. 22 så det var senaste gången jag åt.. Gissa om jag var hungrig vid 11 när jag var färdig..

Under dagen har jag fixat lite här hemma. Plockade undan det mesta som man kan tänkas att en 2åring kan skada sig på. Självklart lyckades hon skada sig lite ändå, när hon trillade in i köksbordet... Men det kunde jag då inte plocka undan. Vid ca 18.30 samlades alla i vår lägenhet på 105 kvm. Låter stort men när vi klämde in både min och Viktors släkt så blev det ändå lite trångt. Eller trångt...man irriterade sig inte på det och alla fick bra plats att äta på och det fanns ändå öppna ytor. Det älskar jag med det här stället, det är stort och öppet. Men som sagt så var vi ganska många så det var ändå ganska hög ljudnivå, jag tyckte det var trevligt och hoppas de andra gjorde det ock. Bjöd på frallor med goda pålägg, kaffe, cornflakeskakor och och och! Den underbara daimtårtan som mamma bakat. Tack mamma för den fina hjälpen!
Och nu sitter jag här och lyssnar på diskmaskinen som hörs lite från köket (thank you lord for that you har gett oss a dishmaskin) och har plockat och torkat av hit och dit. Har nån slags oskriven regel om att det mesta ska vara fixat innan man lägger sig, så det är rent och snyggt morgonen efter när man ska ha frukost. Finns inget värre än att se ett diskberg och känna lukten av gammal mat och få bananflugor i ögat på morgonen.

Alla kunde inte komma ikväll, och en av dem är min bror Fredrik. Och bara för det så lägger jag in en bild på honom nedan. När jag blir rik på mina målningar ska jag köpa ett jetplan till honom så att han kan flyga från Umeå och hit, och komma på släktkalas :)



Barnstädning

Jag börjar detta inlägg med att skriva: Grattis på 23 års dagen Nikki! Jag hoppas den här länken funkar http://nikkilili.blogg.se. Jag firar detta med ett avsnitt av Sjunde Himlen ofc.
Igår hade vi folk här, på min begäran faktiskt. Det är så tjockt i kylskåpet av all potatissallad som blev över sedan i lördags, så jag ringde hit ett gäng som fick komma hit och äta upp en del av det. Dock är det minst lika mycket kvar, så vi får väl bjuda hit nästa gäng ikväll också. Himla smidigt, stekte bara till några korvar och gjorde lite sallad till, vips så blev det värsta gourmetmaten! Eller aa..inte riktigt men typ. De verkade gilla den iaf.

Jag sitter och funderar lite granna på hur jag ska lägga upp städningen imorgon också. Det låter väl som att jag städar hela tiden men, när man är mellan två jobb så ser man allt det där stökiga hela tiden och blir typ aldrig nöjd. Iallafall så är det just för att det kommer barn hit imorgon. Och eftersom vi inte har barn här så himla ofta så har man ju inte direkt planerat sitt hem efter detta. Jag har tänkt och tänkt och tänkt. Och tidigt imorse när jag vaknade kände jag mig lugn och bestämde mig för att gå runt med en flyttlåda och bara slänga ner allt som kan tänkas vara farligt för barn eller av annan anledning olämpligt. Och det som inte får plats i lådan hamnar så högt upp det bara går. Det måste väl vara det smidigaste sättet?

Ååååh sen måste jag baka också kom jag på. Vad är det bästa att baka då.. om man har gluten och laktosintoleranta liksom?

Två bilder från Viktors kalas


Jag sitter och förbereder bildspel och grejer innan allas ankomst. Nervös ifall allt skall gå enligt planerna.



En glad Viktor med en av hans presenter. En bil till Mösaracet och en ypperligt vacker klädsel. "Sandhems-Onepiece"

30 års fest och dop

Aaah jisses vad trött jag är. Helt slut. Tror jag skrev ett inlägg senast i torsdags, sen dess har det vart fullt upp.
Det har varit så fullt upp att jag knappt kommer ihåg vad vi har gjort, bara att jag varit stressad i tre dagar.

Jofan, Fredags: plockade jag lite grann så det såg någorlunda välkomnande ut, sedan spenderade vi några timmar i Falköping och förberedde dukning m.m. Efter det städade vi klart, lagade käk, och förberedde ännu mer inför morgondagen, samtidigt som vi väntade på Sandra och Jonas från Härnösand. Riktiga kompisar det! Åker 80 mil för att komma till en fest :) När de kom fick de mat, och sedan drack vi öl och klippte óch klistrade. Juste! Roger kom och drack kaffe innan dem kom, och hade med sig skitsnygga utemöbler, blomlåda från 60 talet OCH en stringhylla till mig... Lyckan var fullkomlig!

Lördag:  det faktum att vi inte somnade förän vid 04.00 natten till lördag gjorde att vi var extremt trötta när klockan ringde fem timmar senare vid 09.00. Hade egentligen tid att somna om, men låg och kände efter och upptäckte att jag var otroligt kissnödig, och då var det kört. Kissade, duschade, gjorde frukostbuffe till våra gäster, fixade håret. Och allihopa inklusive Elin kom iväg vid ett ungefär, fast vi fick såklart vända en gång och hämta grejer som vi glömt.
Hela dagen fixade vi allt i lokalen och mot slutet innan alla kom med bussen så gjorde vi oss iordning. Jag hade skitkul hela kvällen och allt gick ungefär enligt planerna. De flesta verkar vara nöjda. Lägger upp bilder här sen så ni får se.

Söndag: Kom hem till lägenheten ungefär 03.30, åt nattamat (frukost?) och sedan somnade. Klockan skulle ringt 08.00. Men eftersom jag vaknade först 09.30 så är jag inte säker på att jag sovit bort typ 11 snoozningar... eventuellt kan jag ha råkat ställa klockan på 09.00..hmpf. Hursomhelst så försov jag mig så in i helskotta. Det var dop i Sandhems kyrka kl 10, och jag vet inte vem jag ska tacka för att jag (faktiskt) såg riktigt snygg ut när jag vaknade. Håret var i princip orört sedan gårdagen och huden var oförskämt fräsch. På med spray, rouge, ytterst lite mascara och ögonbrynspenna. Slänga i sig lite cornflakes med mjölk. På med första bästa klänning och kofta, leggings, skor, väska, helvete vi glömde presenten, plocka med den, i farten ta med jackan och tuggemi och slänga sig i bilen. Till detta hör att Viktor planerade att gå upp vid 09.30 hela tiden så han var hur lugn som helst. Anyway, vilka tror ni var typ först? Jojemän, vi. Eller inte först men de var inte många där iaf. Såattee...aah det gick. Efter kyrkan hem till Junvik och käka och prata och lämna present. Sedan hem hit och säga hejdå till Sandra och Jonas, sedan ett avsnitt Varuhuset, sedan åka och städa i Falköping. Luktade fylla! Färdiga vid 21 tiden. Sen....var...vi...trötta.

Jag har vaknat till först nu känns det som. Jisses.. enda dagen i livet man skulle uppskatta att vara arbetslös är idag. Förstår att det är tråkigt med mycket text så jag ska försöka slänga in en bild till er!


ZZzzz

Nu...är...jag...trött...................berättar om helgen senare..

Cornflakeskakornas återkomst

Vad är det för dag idag? Är det en vanlig dag? NEJ det är ingen vanlig dag för det är någons 30 årsdag hurra hurra hurra!
Sådär, nu har jag sjöngt för honom. Testade ju att göra det i morse med men jag fick höja rösten några nivåer och det slutade med att jag stod och skrek JAMÅANLEVA utan en reaktion. Nåväl, han vaknade till slut och fick sin frukost som jag skrev i förra inlägget.
Jag tänkte att jag måste göra något vettigt dagen till ära. Typ städa lägenheten, och det gjorde jag! Fan va nöjd man blir med sig själv efteråt. Det är lite så att när man sitter och tittar på virket (garnet och virknålen) och blir sugen att fortsätta, så brukar jag alltid ta mej en titt och se om det verkligen inte behövs göras något viktigt (läs: tråkigt) i hemmet eller utanför. Och det finns det ju givetvis alltid. Som att städa, det behövdes väl inte så mycket mer än att plocka undan det mesta men sen vet man ju hur möe damm det samlas under soffor och sängar. Såatteeee jag drog igång med damsugandet och plockandet (hann med en lunchrast) och det mesta hann bli färdigt till Viktors hemkomst.
Han ville vila en stund så vi satte igång Varuhuset avsnitt 1-4, och jag som inte kan sitta still när man glor på film sprang runt och plockade lite under tiden. Varuhuset är ju för övrigt en helt obeskrivligt.... speciell dokusåpa. Varken bra eller dålig liksom.. jisses. Nog om det.

Vi åkte ut till Viktors föräldrar och sa HEJ! innan. Busade lite med hundarna och lillan på 2 år, dem är små glädjespridare och jag uppskattar dem mer än blommor och choklad i mängder. Det var mysigt och vi fick öppna present, eller Elvira hjälpte mig rätt mycket eftersom jag tycker det är så tråkigt. ... Eller så tycker jag fortfarande sånt är lika kul varje år :)
Vi åkte hem och jag bakade cornflakeskakor, Tommy kom och drack kaffe och åt några, sedan var det taktiksnack mej och viktor emellan i typ fem minuter, sen kom näste man Mårten och drack kaffe och folköl och åt upp de sista kakorna. Och här sitter vi nu och pratar om allt mellan himmel och jord!
Måste sätta mig och skriva lite på morgondagens lista innan jag lägger mig ikväll känner jag. Jag började med det för några år sedan, för att jag skulle sluta ligga och tänka så mycket när jag skulle sova. Och det funkar faktiskt, om man skriver ner allt man ska göra så har man det på papper och slipper ha det i huvudet.
Såhär ser morgondagens ut:

- Gå upp vid 8-9
- Gå direkt till affärn och köpa mjölk så jag får frukost
- Städa det sista så det ser välkomnande ut
- Åka till apoteket
- Handla på ICA
- Fixa madrasser till sovgästerna
- Åka till Falköping med Viktor
- Handla doppresent
- Handla på ÖB
- Duka i lokalen där festen ska va
- Hämta balkongmöbler och annat glömt hos Roger

Sen är det bara att åka hem, knäppa en kall och vänta på gästerna som åkt ändå från Härnösand!


Ska bara...

Vaknade sent idag. Kanske pga frukosten jag gick upp och genomförde vid 03.00 i natt...morse?
Han blev glad iallafall. Inte för det var så mycket på brickan, för vem orkar äta vid den tiden? En banan, en present och en kopp kaffe. Sedan gick jag och fixade lite matlåda till honom medans han vaknade till med kaffet i strupen.
Den riktiga presenten kommer i eftermiddag när han kommer hem från jobbet. Hoppas han blir glad då med. SEN är jag färdig med mitt. Nästan. Det är bara att städa, fixa och ordna inför festen och medans jag pratar om det kom jag precis på att jag inte tvättat mina kläder till helgen. Och medans jag sa det kom jag på att det är dop kl 10 på söndag också. Hmpf. Dags att börja jobba lite nu Isabell!






Men... Hittade något annat som var lite roligare än alla måsten. Ska bli en handduk, hittade mönstret i Hus&Hem tror jag. Åhåå.

Död och hungrig

Fan! Har varit lite chockad nån timme nu. Eller för min del borde det ju inte kännas något alls om man ska tänka på hans nära och kära och alla fans. Men det är nog grejen med att det är så nära, han var ju från Jönköping liksom. Och flygkrasch...sånt man ser på film. Buddy Holly och Richie Valens.. och nu Stefan Liv och ett helt hockeylag? Känns skumt.. Riktigt skumt. Jag gillar inte när man ser folk..eller träffar folk med jämna mellanrum.. eller aa kanske räcker med att man stöter på dem någon gång i bland.. och sedan läsa om att de har dött dagen efter typ. Det är sjukt! Döden är skrämmande.
Jag har nästan inga erfarenheter av döden, om man kan uttrycka sig så. Jag har aldrig gått på begravning för någon i min släkt eller några av mina vänner. Har bara varit på begravning en gång, och det var för några år sedan när Mikes morfar gick bort. Det var jättejobbigt. Jag hoppas att jag aldrig behöver gå på begravning mer, men det är väl önsketänkande..

Nog om döden. Nu sitter jag och funderar på om ja ska äta lite Special K. Ingen bra kvällsmat, tror inte man ska äta kvällsmat av sådan form överhuvudtaget, och i synnerhet inte såhär sent. Egentligen åt vi ju vid sju. Men Hej-jag-heter-isabell-och-jag-blir-hungrig-var-fjärde-timme-oavsett. Det blev väl så, när jag "fick" min mat-och-sovklocka för 8 år sedan. Aja, jag äter åtminstone under regelbundna tider.. Det ska ju vara bra säger dom. Sen har jag väl vant mig vid att äta innan jag lägger mig också, jag är lugn i magen då. Annars kan jag uppleva att jag känner mig orolig. Vet inte om detta har något samband eller om jag bara är special edition.

Night.


LCHF nästan varje dag

Jag och Viktor försöker oss på det här med Low Carb High Fat. Han vill det främst för hans söta lilla kula på magen, och jag gör det främst för mitt blodsocker. Som för övrigt respondar helt fucking unbelievable (<--- norrköpingsdialekt) på denna metoden. Ägg, grädde, kött, fisk, fågel, sallad o maaaassa mer. Allt går skitbra varje dag. Förutom typ.. NU. Vi var visst jättehungriga och min man kommer hem med kebabrulle.
Det smakade skitbra och hälften av rullen sparar jag tills imorn. Så nästa LCHF dag blir väl på...fredag då i guess! Då tar vi nya tag. Och då ska vi ha besök ända från Skåne kom jag på. FUUUAAAACCKK som Thunder brukar säga. Inte för att vi får besök utan för att LCHF skjuts förmodligen tills nästa vecka OCH för att jag måste städa som...tusan tills på fredag.
Whatever. Imorgon blir Han 30 år! Och jag blev 22 för några dagar sen. 8 års skillnad. Det funkar :) I vilket fall som helst, när ens sambo fyller år dagen efter den dagen man är på..typ, så ställs vissa krav på en som medmänniska i boendet. Öööhh...va? Jo exempelvis present. Har jag fixat en sådan? Ja. Frukost på sängen. Har jag fixat bricka? Ja. eh.. ah det var typ det. Men. Tänk så ljuger jag? tänk så har jag inte ordnat med allt detta. Jobbigt det blir för mig isåfall, och kul för eder. Vi lämnar det åt ödet nu tycker jag. Och väntar på en uppdatering imorn bitti för att se om allt lyckades.


Sa jag att hans alarm ringer kl 03.30? Det betyder att min ringer....uuäääähhhhh positiva tankarrr.


Det blir en kall vinter..

..och då bör man ha varma kläder. Från topp till tå. Behövs väl inte särskilt mycket beskrivning här mer än att det är snoppvärmare. Det går väldigt snabbt och smidigt att virka och jag använder garn som inte kliar och går att tvätta :)




Pink Bisquit.
För den vågade mannen som vill ha en färgklick i vardagen.


Deep Purple.
För den stilrena killen som ändå gillar mer än en färg.


Landsfader.
För den trogne mannen som alltid kämpar för kung och fosterland.


De sockerfria alternativen

Som diabetiker får man ju inte äta socker. Eller? Som ung rebell måste man ju gå mot strömmen, och se på fan, jag mår rätt bra idag trots allt!
Men, visst får vi i oss lite för mycket socker nuförtiden, och det är ju där problemet med fetman ligger. Men när det dessutom är livsfarligt med sötningsmedel av alla olika slag (ja, det är det faktiskt), vad händer då?
Jo, då finns det ytterligare ett alternativ, garanterat socker- och sötningsmedelsfritt.


Bästaste glassen med chokladsås.
Mönstret fick jag av en kompis som heter Kristin som hade en bok som jag inte kommer ihåg vad den heter.


Chokladtårta med jordgubbssylt.
Mönstret kommer från de små beskrivningarna man fick när man köpte de små små små garnerna Candy. Botten är gluten- och laktosfri.


Fölsedagstårta.
Tog en stund att göra, och jag är inte 100% nöjd med den, men det blir man ju aldrig så vad spelar det för roll. Tre olika garner hade jag här. Tårtpappret virkade jag som en duk ungefär, och sydde på efteråt. Rosen gjorde jag som en remsa som jag snurrade och sydde ihop. Själva tårtan virkar jag precis som en mössa, ökar hela tiden och sedan virkar jag utan att öka de sista sju varven ungefär.

 


Det kliar i fingrarna...

Jag älskar att virka! Virka är det bästa jag vet! Jag skulle kunna dö bara jag får virka i graven! Jag måste virka! Virka är mitt liv!
Näe.. Riktigt såpass är det kanske inte. Men nästan. Virka är fan skitkul!


Bäbismössa med öron, och en liten rosett framför ena örat. Gick snabbt och smidigt, och garnet var alldeles perfekt. Melerat garn mönstrar ju sig självt, och får mig att framstå som proffsig på samma gång.



Mormorsrutor! Det funkar alltid. Först skulle detta bli ett dubbelöverkast..sen ett vanligt överkast..sen en pläd..sen babypläd.. Men nu börjar jag få upp ångan igen när hösten kryper sig på! Så till vintern skall det bli en färdig...pläd! faktiskt.
Garnet Molly är för övrigt kanon att virka och sticka med. 14kr/nystanet..hallå liksom!


Trådlöst nuförtiden. Dock kunde det vara en fördel om det fanns däck. Men så långt har vi inte hunnit! Så de får helt enkelt säsongscampa tills däcken kommit in på lagret igen.
Här använde jag faktiskt lite olika garner jag hade hemma, inte det smartaste med tanke på hur färgerna nästan skär sig lite. Men men, ett billigt test som blev helt okej i slutändan.


Litt av vart

Toodles.
Tänkte det är lika bra att slänga upp det mesta av grejerna jag gjort. De allra flesta sakerna har jag hunnit med under tiden jag gick på Folkhögskolan i Mullsjö, förra året alltså.



Hängig hissgardin, som jag gjorde from scratch på folkhögskolan. Vi skulle välja ett 2m långt tyg att trycka på, ett återkommande mönster. Jag tryckte fem meter, och text dessutom. Tog halva natten kändes det som! Rundstav skall in, och två likadana gardiner skall sättas upp i vardagsrummet.
Inspirerad av Hipp Hipp - Svenska för nybörjare.



Målade av en av Roy Lichtensteins verk förra året på skolan. Jag gillar honom. ca 100x100cm.



The one and only - Johnny Cash. Snyggves pôjk, så måste det vara. Älskar att måla av honom.
ca. 100x150cm.



Brewden. Inte ens den här har jag gjort på fri hand! MEN. Till skillnad från de svartvita kontrast-tavlorna (som är belysta med overhead och avmålade) så har jag endast använt mig av ett litet kortspelskort som hjälp. Tog bra mycket längre tid men fick äntligen öva målning i akryl paw rikhtit.



RAKU! Så heter sättet man bränner denna keramiken med. Själva fatet har jag faktiskt inte gjort själv, det var någon duktig fjolårselev som lämnat kvar det fina fatet i några år. Och då fick jag chansen att testa på att bränna fatet med en metod som heter raku. Det var fränt. Man målar sin grej med färgen, sedan in i typ elden och sen sågspån. Jag har nog förresten en film jag kan lägga upp på det, så får ni se hur det går te. Själva grejen med raku är såklart krackeleringen i glasyren.


Isabäll of Sweden


Beas Buggskor. Julklapp 2010 till min vän Bea. Proffsbuggerskan som behövde egna specialdesignade skor tyckte jag. Första gången jag tryckte på skor, men kul var det.





Drejjade ljuslyktor. Det första jag drejade, blev rätt nöjd. Blev julklapp till mor och far det.





Woop woop! Andra saken jag drejade typ. En skål till Adam i Julklapp 2010. Han gillar Sean Banan, såatte... Kött å blåbär fick det stå på den.




Virkad/flätad halsduk. Eller ja.. den är väldigt luftig så det blir nog mer en sjal. Julklapp till Viktors mamma 2010. På den lilla lappen som eventuellt syns står det "Isabäll of Sweden". *sträcker lite på sig* :)


Försöker komma igång med det såkallade bloggandet..

Hej!

Mitt namn är Isabell, jag är 22 år och denna bloggen handlar om mitt liv och min stora hobby -att virka-sticka-måla-pyssla-kladda-laga-sy-fynda-fota-tänka.
Vid 14 års ålder blev jag sprutnarkoman, eller ja.. farbror doktorn påstod att jag hade gått och skaffat mig diabetes, så det var bara att bli vän med insulinet, knep och knåp! Hur som helst så lever jag och mår bra, och för mig finns det inget roligare än att SKAPA. Därav denna blogg, så ni kan få se lite vad jag håller på med.

Enjoy!

Välkommen till min nya blogg!