Mardröm

Fy sjöööööööön säger jag bara. Detta kan ha varit något av det värsta jag vart med om. Under några sekunder var jag till och med övertygad om att jag skulle dö. Det varsom en mardröm fast jag var HELT vaken och medveten om allt.
När jag sover har jag nästan alltid vaknat till någon gång på natten av att jag behöver kissa, eller att jag bara... Vaknar från en dröm eller nåt sånt. Men ni vet, vakna till sådär och slänga ett get-öga på klockan som ofta visar runt ett-två och sen somna om igen direkt.
Inatt var det annorlunda. Jag vaknade till och slog upp ögonen och såg att klockan var 03:33, vilken är en jädra skum tid, eller hur? Visst är det klockslaget med i den där skräckfilmen för typ 8 år sen där dom bodde i ett läskigt hus och någon dödade alla vid just 03:33 varje natt? Så det var ju min första tanke såklart, när jag såg klockan. Och hjärtat började slå fortare, som det så ofta gör på mig eftersom jag är mörkrädd. Men det började slå fortare och fortare denna gången, det blev inte bättre. Och jag skrämde väl upp mig själv antagligen, men det var nåt som inte kändes alls bra tyckte jag. Jag inbillade mej att det rörde sig i mina ögonvrår och och jag såg silhuetter överallt, haha! Men den här minuten kan vara den längsta i mitt liv, jag måste ha slagit upp ögonen precis när det slog om till 03:33, för jag tittade till på den flera ggr och den slog aldrig om igen!! Tog skitlång tid!
Emellan att jag tittade på klockan så tittade jag ut genom fönstrena, och det måste ha vart skittjock dimma inatt? För det lös oranget jättestarkt ute, men jag såg inget mer! Det var bara jätte orange precis som det brann eller nåt. Fast som att fönstren var tavlor eftersom det inte gick att se ut överhuvudtaget. Så då fick jag ju panik och tyckte jag fick svårt att andas och allt. Sen kom det värsta. Vi har haft en golvlampa tänd i flera dygn, och mot just denna väggen som den lampan står, låg jag och stirrade också. TROOOOR NI INTEEEE att den här ENDA ljuskällan (i teverummet) i mitt liiiiv GÅR SÖNDER!!!!!!!!! Och avger en sådan kanonblixt att jag tror jag ska skita på mej.
Och i samma sekund blir det kålsvart. Jag kollar på klockan. 03:33......03:34. Jaha.
VARFÖR skulle just jag vakna och behöva bevittna när lampaset går sönder?? Hade jag inte kunnat få upptäcka det typ...nu?
Hur som helst så är jag precis genomsvett vid detta laget och har börjat skrika och sagt att VIKTOR HJÄLP JAG KOMMER DÖÖÖ DOM KOMMER OCH DÖDAR MEJ NU LAMPAN GICK SÖNDER OCH DET ÄR MASSA ÄCKLIGA SILHUSETTER HÄR HJÄÄÄÄÄÄÄLP!!!!!!!!! Och jag skakar som bara den och håller på. Sen tyckte jag att den släckta golvlampan blev liemannen. Sen lyckades jag somna igen vid 4.
Så det var ju skönt.
Hej.

Namnsdagar

Idag mår jag bättre. Har blivit svettig av allt jag gör men hoppas det också blir bättre under dagen och kvällen. Så är jag fitforfight imorgon.
Jag fick besök av min söta mamma innan. Hade önskat hon kunde stanna lite längre men det blir fler ggr. Kul att träffas här lite. Hoppas att alla mår bättre snart, känns hopplöst ibland men vi försöker se positivt. Solen gör förhoppningsvis mycket gott.
Pingudatorn (Ipaden) är till stor hjälp när man inte orkar resa sej ur soffan. Har surfar på den hela morgonen. Jag gick bland annat igenom lite namnsdagar som kommer inom det närmsta, så man har en anledning att fira lite (dricka kaffe). Så här kommer dom.
Kenneth 22 mars. (Om man grattar honom så kanske man får någon rabatt nere på Mekonomen)
Morgan 28 mars. Han är så snäll.
Jens och Jonas 29 mars. Skicka ett kort till Jonas i Härnösand eller? Då är man en riktig kompis.
Irene 5 april. Ssteffies andra namn, då kan vi dricka kaffe Stef?
Irmelin 7 april. Mammas norska kusin. Kan blir svårt att dricka kaffe tillsammans. Har dom samma almenacka i Norge?
Nadja 8 april. Min kusin i Skövde! Skulle eventuellt funka.
Liv 12 april. Tänkte man kunde bjuda in typ Cristian Liv hit på kaffe. Gud va kul!
Anneli 21 april. Min kääära Annelie. Jag ska planera ett besök på skolan denna dag och ha med mej fika tror jag bestämt.
Terese 26 april. Jag o Viktor skulle kunna hälsa på Terese Snell i Hovslätt o dricka kaffe.
Majken 19 maj. Kaffe!
John 3 maj. Viktors andranamn. Inte måste man väl göra frukost på sängen då? Kaffe på sängen kanske. Kaffe i sängen. Usch va blött.
Yvonne 29 Maj! (nilecity;29Maj! Den kan dom! Mamma,pappa!) min mammas andranamn. En kaffe på det. Vem är det som fyller år då?
Linda 20 juni. Mammas första namn. Mitt andranamn. Vän i Falköping. Jättekaffe?
Fredrik 18 juli. Nu är jag långt fram men ändå. Brorsan kanske är hemma då så man kan fika litet :)
Emma 23 juli. Ooosshhh vad vi ska fika. Två Emmor i samma släkt. Svägerskor eller vad vi blir.
Kerstin 24 juli. Kaffe med svärmor.
Per 1 aug.
Elof 30 juni. Hehe. Det fanns inte Per-Elof :)
Tyra 28 april. Weeheeeyy!
Sen var resten av dedära för långt fram så vi får göra ett nytt inlägg i sommar med Namnsdagar del 2. Sen har jag väl missat hela Jönköping och så men men.
Här kommer det bästaste;
MArie 25 mars. Mitt andranamn, som inte har någon namnsdag men firas på Marie bebådelsedag den 25e. Och det är ju löning då med (för alla utom mej) så alla har ju råd att köpa massa dyra presenter till mej. Nr usch jag skojar bara. Men lite kaffe vore kanske gott. Det är på söndag eller? Lördag? Lördag ska vi fira min kära mormor.
Happ så var det med det.
Varför kan jag inte ladda upp bilder via Ipaden på bloggen? Hjälp!

Sjuk

Idag är jag sjuk. Usch o fy. Blev det igårkväll på jobbet men det funkade de sista två timmarna. Sen kom jag hem och var jättesynd om. Har aldrig frusit så mycket i hela mitt liv. Idag när jag kom hem från tandläkaren och möte så var det nästan likadant. Så de var bara att bädda ner sej och sjukanmäla.
Nu är det enda jag är sugen på pannkakor. Så jag mitt pucko ställde mej och gjorde det. Är helt slut. Fick hämta stol och sätta mej på vid spisen. Så det var inte så konstigt att dom sista pannkakorna blev hejdlöst tjocka. Hehe.

Beslut

Igår vid sextiden kom vi hem från Sälen. Det var en rolig resa. Vi skrattade mycket. De flesta iallafall. Jag skrattade mycket. Så mycket har jag inte skrattat på länge, och det värsta är att det var åt samma saker hela tiden. Men man blir väl skadad av att umgås så mycket med vissa.
Min mobil gick sönder i liften första dagen. Det var ....tråkigt. Tänkte ta massa bilder och lägga upp här. Och jag glömde ju den riktiga kameran med.Fast det var väl bara displayen på telefonen som gick så nu ska vi försöka få över bilder och sådant till datorn först, sen kan ja slänga den åt heeeeeeeeeeelvete.
Håller på och läser mej klok på det här med nytt abonnemang och allt. Jag bara vägrar att binda mej två år igen. Ett år Max. Med sen stod det att Telia flex medium behövde man inte binda sej till. Fast då måste ja köpa telen för 5145 kr. Det gör jag gärna, men det borde gå att hitta ett billigare ställa att köpa den kontant på än på Telia. Och sen köpa till abonnemanget efteråt?
Hur som helst så måste jag iallafall begära en slut(slamp)faktura på min nuvarande telefon och det skett-abbonemanget Max 25. Det blev 2821 kronor. Det kan jag ju punga ut. Ska man göra det först då kanske? Och sen vänta till nästa lön för att slippa leva så snålt? Ååaåaaa ja orkar inte vänta så länge. Snålt har jag ju Lärt mej leva förr herrejisses. Lika bra att ta allt på en gång.
UFF...dessa beslut. När slipper man dom? När man dör och föds om till barn igen. Fan vad jag längtar dit känner jag. Fast å andra sidan finns det lite värre bekymmer här hemma än en sketen telefon..
Nu ska jag åka och tanka min bil. Det blir dyyyyyyyyyrt förbannnnade bensindriven. Först ska ja iofs hämta Emma och efter rånet på macken blir det efterlängtat arbete i åtta timmar.

Skett-telefon

Hej. Vi är fortfarande i Lindvallen . Jag trivs. Emma trivs. Frida trivs. Hennes barn trivs. Och alla män trivs nog också. Nu är jag och Emma själva i stugan med en bebis. Hon har precis lärt sig gå så man får hålla koll på na.. I förra inlägget skrev Frida att jag pajat min mobil. Ja, den är sönder, eller displayen är sönder. Mobilen får både sms och har ett alarm som ringde vanlig tid i morse, men jag kan inte göra nåt med den! Så jag plockade ur och i batteriet innan så den skulle fatta att den ska vara avstängd. Så får jag väll köpa mej en ny då. Det har jag tänkt ganska länge, men hade nog ändå tänkt vänta nära månader.

Gästbloggning

Hej där ute!!! Fantastisk dag i skidbacken i LindVALLEN.... Här är vi Jag och min familj, Bell och Vikot, Anton och Emma och Adam!Det har varit kanon idag! Imorgon är det min tur att prova på backen... Undrar hur många ben jag bryter? Har inte åkt på typ 15 år...;) Isabell pajade sin telefon i liften( ifall hon inte svarar..)  så de är Depp... Adam har kräkts, är det magsjukan eller var det hamburgaren han åt innan? Jag det lär vi ju märka imånn... Emma har ont i röven, alltså typ ischias(?) och jag har lite kli i muffen, ja så vi har det rätt bra iallafall...
Bor 7 vuxna och 2 barn på ungefär 45 kvm  kan det bli bättre, oxå nåt veckan får utvisa.  Då så, kommer inte på nåt mer nu så får vi se när vi bloggar igen. Puss och kram Frida

Feberdrömmar

Herregud... vilka feberdrömmar man kan ha. Fast denna gången var det inte så läskigt och oroligt som det har vart nån gång innan, utan nu var det bara...konstigt. Jag har nåt minne från natten att jag drömde om att vi var några tjejer som packade upp massa varor vi handlat, på typ Gekås eller nåt. Och jag började prata Retro (som vanligt). Så än så länge är allt normalt. Men sen... Så nämnde Steffie att hennes mamma ville ha en såndär lampa...en såndär..och jag bara BUMLINGEN!!! eller? Och han brast ut i JAA just det! Och jag blev alldeles till mej och tjatade om att jag velat ha en sådan länge men aldrig hittat. Och sen sa Steffie att hon hade hittat en sådan också, en orange. Och hon hängde upp den i taket.. (i någons tak eftersom jag inte vet var vi var någonstans.) Och jag var tvungen att känna lite på den. DÖM till min förvåning när det visade sej att den var av gummi! Den var liksom helt...dallrig. Man kunde slå till den och den bara höll på och konsta sej.
Men detta var inte det värsta. För sen efter en stund när jag suttit och funderat hur fan hon tänkte när hon köpte en dallrig bumlingen lampa utav gummi, då...då började den droppa! Alltså den började rinna! Massa orange varmt gummi som kom på bordet och mina armar och våra grejer! Och vi sa inte ett ord. Jag var så chockad att jag inte kunde röra en muskel. Det var väl då paniken kom in och jag vaknade, och var väldigt kissenödig.

Schuk.

50 års kalas hos morbror. Det blev ganska lungt. Passade mej mycket bra denna afton då jag kände att febern kröp sej på, så det blev soffläge stor del av kvällen där. Här är mormor, mamma och åsa.
Jag gjorde ett litet enkelt kort till honom.
Gillar denna bilden. Johanna kollar in alla gamla skivor. Han har nog alla album med Queen! Vi gav honom en LPspelare som blev populär. Heltäckningsmattan som legat där sedan 1965 är MYCKET snygg enligt mej. Inte så fräsch kanske men ändå.
Och jag vill ha detta badrum. Spegeln och väggfärgen kan vara det snyggaste någonsin. Alldeles jätte-retro ljusblå. Ååh.
Här spelas mitt absoluta favoritspel (NOT) TP. Jag ogillar detta spel skarpt. Kan vara det dåligaste någonsin. Hade jag verkligen lyssnat på alla frågor OCH svar hade jag kanske blivit lite allmänbildad. Men jag märker ingen större skillnad. Här ligger jag i soffan också.
Nu ska ja fortsätta ligga i (min egen) soffa och kurera mig, för jag MÅSTE vara frisk i veckan.

Nu fungerar datorn igen!