Hejk


I söndags. Tomatsoppa med halvbrända krutonger. Gott.




Måndags. Tusenmilablicken .



Vi lagade mat ihop jag och Emma igår.



En till skettstor mormorsruta. Och den är inte ens färdig än! Sen ska ja bara sy och fixa med alla så det går att använda dem. En kunne ju nästan göra en stor filt av de.... Nä fy skön man skulle få ont i ögona av det.



Manic Monday

Äntligen måndag igen!.......Nä, ja vet. Inte jättekul. Fast jag har ingen sådan ångest längre, jag är bara glad att få jobba. Nu är jag ju fortfarande (nästan) på samma arbetsplats, så jag vet ju ungefär vilka jag ska möta och vilka uppgifter och sådant jag har. Däremot blir det ju annrolunda om jag får byta helt och hållet. Vet bara att jag har jobb denna veckan ut faktiskt. Så hoppas hoppas!!!!!

Jag har sticka och virkat som bara den i helgen! Är färdig med en mössa i ett garn, och två handledsvärmare i ett annat garn. Så de måste kompletteras med halsdukar o mössa innan jag lägger ut dem! Nu kom min svägerska (kallas de så?) Emma, så nu ska vi dricka kaffe!

Ölsremma


-Tandvärk med feberkänslor-
I tre dagar har min visdomstand plågat sönder mej! Men efter ett mycket trevligt dygn utanför Ulricehamn är allt bra igen, och inga alvedon behövs längre :)


Skogspromenad i Ölsremma
.



Frukost på silfverfat var tydligen standard där ute.



En sväng till Gällstad hanns med, och deras ljuvliga pastasallad.



Älin lagade fruktanslöst god kvällsmat. Tortilla med paprika och skinkröra och sallad.



Nysta om. Bäst att vara två då.

Haha! Kollade igenom inlägget nu, och tänkte bara tillägga att jag haft en HIGH CARB helg, banne mej. Börjar nya livet imorgon igen, kanske. Har fått lite ont i magen av alla dessa kolisar kan jag säga, så det finns egentligen ingen anledning för mig att trycka i mej dom. Fast så har jag kört hela tiden egentligen, att unna mej sådant på helgerna. Bara det att denna helgen blev lite väl extrem :)

Finbesök från stan





Dom kom till mig i fredags! Två av mina väninnor. Så glad jag blev. Och vad roligt vi hade. Tyckte faktiskt det var jättetrevligt att leka av mig lite, och ha någon att måla på huset med :) Roky missuppfattade nog lite hur man skulle ta sig ut och in i huset. Eller så var det bara hejdlöst möe roligare att krypa in och ut genom fönstret :) Storasyster hade koll däremot. Och lilla E hade svårt att slita sig från mamma, så hon var väldigt skeptisk till kartong-huset. Det var mycket godare att tugga på teak-bordet istället!


Sha sha bitchezzzz

UÄÄÄHHHH va jag avskyr hans röst. Vad heter han? på Vakna med the voice? Daniel? Paris? Vafan heter han! Ah suck. han är ju där en gång i veckan tror jag. Och dom gångerna jag glor på det lyckas jag ALLTID pricka in den dagen han är där och är jobbig...med sina sliskiga S.. Happ så var det med det.

Vill ni veta hur det ser ut här hemma? Näe. Det är lite granna stökigt om man säger så. Men det roligaste av allt är, att köket behöver man bara fixa på tio min. Det är här inne i teverummet som man ser allt. Alltså när det står för mycket grejer på bordet och ligger maaasssaa kläder i fotöljen. Men Frajd sa något om att man skulle sätta klockan på en kvart(ing?) och bara köra ett sånt redig rejs. Typ ta så mycket olika grejer i rummet som möjligt. Det blir nog sjukt stor skillnad på bara den lilla stunden.
Men sen äre en annan grej med, jag ska förhoppningsvis ha besök av två väninnor och deras barn imorgon. Hoppas verkligen de har möjlighet att komma! Finbesök från staaan är inte varje dag liksom. Ungarna är väl 10 mån, 14 mån och 2,5/3 år.
Så mitt första mål är att rensa rent på fisk-nivån, och sedan får jag även kolla över mittemellan-nivån. Det allra sista får bli att tänka igenom fågel-nivån och ifall det finns möjlighet för fågeln att råka flyga ner till fisk nivån i ett kras. Vissa är nämligen bra på att klättra, har jag hört. Och sett.

Och nu medans jag sitter här och skriver detta blir jag bara så himla nöjd. Och glad. För i ärlighetens namn skulle det faktiskt inte göra särskilt mycket om saker råkade gå sönder, för det brukar alltid gå att fixa. Jag har ju målat och och slipat och köpt nytt på second hand ändå. Det som inte går lika lätt att fixa är om en lite krabat skadar sej, då blir jag väldigt ledsen. Men som jag skrev en gång för några månader sedan så har det aldrig vart några problem med barn här, och har de lyckats skada sej så har det vart på ett helt vanligt köksbord. Men det gick över efter två minuter.
Pärlorna...isabell..pärlorna! För sjutton det kan de små liven käka upp på två sekunder ju. AAAAAAHHHH varför gör jag aldrig klart Rogers pärlplatta!

Nu ska jag steka massa flötig mat och dricka en till köpp kaffi. Sen blire lunch och sen...... en gissning får ni.





WRRRAAAAAAAHHHRRRR!!! Den här lille sketongen hoppas jag få träffa i helgen.

Virkade shorts

Ett till inlägg får det bli innan lunch och jobb. Kom på att min käre kusin Evelina (evelinasfoto.devote.se) frågade mig häromdagen om det är svårt att virka shorts. NEJ! Det skulle jag inte påstå att det är. Däremot kan det ta en "stund" att göra. Mennn jag blev så glad att hon lärt sig virka så jag tänkte jag skulle hjälpa na lite ^^

Hittade några olika varianter med mönster på nätet. Och eftersom jag inte virkat några innan så är det väl bäst att följa receptet. Vad säger du Evvo?






Mask och Mens

Det ska mitt hårdrocksband heta när jag blir stor.
Nä, jag skojar bara. Men jag ska däremot lägga på en ansiktsmask när jag kommer hem efter jobbet ikväll tänkte jag. Köpte den på en svindyr boutiqe en gång. NAAAAAT! Den var väl lika billig som all annan sån skit, och köpt på ÖVERSKOTTSBOLAGET som vi sa på den gamla goda tiden. Nu heter det minsann Ö&B. Överskott och Bolag? kanske. Vad roligt det hade varit och ta för och efterbild då, kommer inte bli en endaste skillnad kan jag lova :) Så varför gör jag det? Jag vet inte, det är gött att ha i nyllet. Nästa gång ska jag göra min egen. Det är bättre.




Tänkte bara visa min nya lampskärm i fönstret. Inte så intressant för vissa av er kanske, men kolla det fräna skenet under! Eller skuggan kanske man ska säga. OCH ska också tillägga att lampan är GRÖN. Snygg pinjegrön eller vad man ska kalla det. Den gröna som jag gillar. Så hur jag än gjorde med både släckt och tänd lampa så blev fotot väldigt orättvist.




Nyhetsmorgon Efter tio nu på möra så har dom pratat om PMS. Kalle Schulman var där och tjötade lite om sin käring som satt bredvid och mest såg sur ut. Men det säger ju sej själft, hehe. Men jag kollade inte hela tiden eftersom jag vart tvungen till å gå ut en sväng för jag märkt att jag blir KLAD FLIKKKA av det. Men det jag såg var väldigt intressant, kanske för jag känner igen mig som tusan i det dom sa. Väldigt bra att de hade en man som pratade om det, och berättade utifrån sin synvinkel. Eller ja, hans upplevelser av att leva med en kvinna med svåra PMS besvär, och hur mycket dom (vi?) kan såra utan att kunna hålla det inom oss. Och att det är omöjligt att hålla käften vissa gånger och definitivt omöjligt att be om ursäkt, det kan dröja flera dagar osv. Hanses käring sa även att man är fullt medveten om vad man säger och gör (om man inte har riktigt sjukt grav PMS, för då kan man hamna i någon form av psykos, vilket då klassas som psykiska besvär som egentligen finns där 24/7) men att man inte kan stoppa det. Mycket intressant! Mer sådant! Det pratas alldeles för lite om såntdär tycker jag.


Gigantisk mormorsruta


Håller på att göra en "gigantisk" mormorsruta av alla mina garnslattar. Vet inte om man ska kalla den gigantisk för så himla stor behöver den ju inte bli. Den ska nämligen bli ett kuddfodral när den är färdig. Tror jag gör bara framsidan på en kudde, så hinner det nog bli tillräckligt mycket garn över till minst två fodral inom kort. Det är alla möjliga olika garner och färger, så vet inte om den blir jätte bra, men skitsamma tänker jag. Bättre än att slänga skiten iallafall. Kan ju alltid ge bort den om den blir ful höhö.



Här tog jag kort bara för att visa hur duktig jag varit. Alltså...jag har plockat bort julstjärnan ^^. Och satt dit den häringa fina lampan. Bättre sent än aldrig känner jag. Vart tvungen till å hitta andra ljuskällor INNAN jag kunde plocka bort de mysiga ljusstakarna och det ni vet. Så det är ordnat nu iaf, det känns rätt gött. Intressant eller?

Snart ska jag äta mat. Stekt kyckling med champisar, grädde, bacon, jordnötter, och blomkålsmos och broccoli. Vrååååålgott är vad det är! Tog det ur frysen alltså, inte en chans att jag är så seriös med att göra lunch innan eftermiddagsjobb. Sen blir det jobb då alltså. På ett nytt ställe, men samma fabrik. Lite nervöst. Vet bara att jag ska vara där denna veckan :/
Well, sånt är livet. Nu ska vi försöka blicka framåt. Jag gick till affärn och tillbaka idag, det blev 25 min, bara det lilla gör att jag känner mej lite nöjd och lite glad. Ska försöka se te å göra samma sak imorgon.



Avslutar med lite hårdrock. Sweden Rock 2026?

Söndag igen

Ouuuuääähhh....vaaaaarför går helgerna så fort? Vardagarna går visserligen också satans fort.. man hinner ju inte med längre för tusan!
Vi gick ut igår. OMG vad längesen jag gjorde det. Eller gick ut och tjötade och drack ett glas, men såååå trevligt var det. Meningen var att dom på jobbet skulle ut men jag skulle ha det lite "öppet" för jag kände inte för det som vanligt. Sen var det visst någon som sa till mej på skarpen att jag måste ut och träffa folk för annars blir jag dum i huvudet, så då blev det duschen och smink sen var jag på't! MEN då var det ingen som skulle ut längre!?!!!?!?!?? Rröööv... när man hade fixat med skjuts och allt.. Fast sen kom Adam och Tony så det var trevligt :) TACK! Detta var kanske inte så intressant att läsa. Har ju egentligen inget roligt att skriva om, då blir det såna här inlägg ibland.
Nä nu ska jag sätta upp mina nya lampskärmar så ni kan få sen dem! DET blir bra.
Haj

Snark

Gött.. Nu sitter jag och har ätit frühstück och kollar lite på teve som vanligt. Brydde mej inte om att sätta på kaffet för jag tänkte att det blir ett ypperligt tillfälle att snylta 11-kaffe hos mor och far. Och sen är det en viss snubbe här hemma som visst inte var lika morgonpigg som mej idag.. Så jag sket liksom i att sätta på bara till mej själv. Tilläggas bör också att det HÖRS att han inte är morgonpigg just idag..väldigt tydligt..helskotta vad han snarkar :)

Idag står Second Hand på schemat! Förmodligen bara en av alla....två? I Mullsjö. Ne tre finns det nog förresten, men de har ju öppet så konstiga tider. Jag tänkte jag ska gå och göra mej mindre ful lite snabbt, efter jag skrivit klart det här, och sedan plocka upp kusin Johanna så vi kan shippshoppa tillsammans.
Och för en gångs skull har jag skrivit en liten shoppinglista. Eller vad jag ska titta på iaf. Och där står bland annat en barnstol med, eller en sån som dom sitter i när dom äter. Ska göra allt för att underlätta för mina mamma-väninnor när dom tar sig tid att besöka mej ;)
Får se om man hittar nåt bara... Vad är det mer man borde ha? Har lite halvsletna leksaker..gossedjur..och de där huset man kan måla på och leka i.. hehe. Ett skötbord känns lite overkill iaf.

Hör av er, ni me ungar!

Semmelröv

Jag bakar semlor nu! Häftigt va? Jag har ingen aning om hur det ska bli. Jag tog det receptet som var minst ingredienser och minst text i på nätet. Och mitt i allt kom jag och tänka på att dom kallar Måns Zelmerlöv för Semmelröv. Det är ju så roligt så att man nästan kan falla baklänges.
Nähe. Lite bilder kanske.



Nya glasunderlägg som jag hittade på erikshjälpen i jönköping. Dem vi ska ha i teverummet. Nu ska vi vårda vårt nya dyra teakbord! Inga jädra ringar o skit.


Längesen jag blev såhär nöjd. Jag har gjort om lite i vår lilla hall där nere, och då tog jag bort den här gamla sketna "skohyllan" som det stod att det var på second handet jag köpte den. Man skulle typ hänga skorna på nåt sätt och det var ju rätt ofräscht med sulan utåt och allt :S Ska ta en bild på hallen imorn så ni får se. Men iallafall så kom jag på något sätt på ideen att trycka i mina garnnystan där och det gick alldeles utmärtk. Jag som så länge velat ha en hylla för att visa de fina färgerna ^^. Nu sitter den uppe och det känns väldigt bra. Mindre bra kommer det gå när ETT garnnystan ska ut. haha!


Ännu mer utmärkta loppisfynd. Finns fan inga bättre kastruller än dessa. Dom bubblar ALDRIG utanför!


Åååh burkar jag letat efter i halva mitt liv fanns på Erikshjälpen på Solåsen! Polkapolka. Såna stolpar vill jag ha utanför mitt röda hus sen vettni :) Dom ska snurra helstast! Lägg märke till min lilla 8-bitars samling undertill.

Det här var ett perfekt inlägg, det tog hela 30 minuter (!?) och nu är jäsningen färdig. Såattteee HUUSCCHHH in i ugnen.