Ännu en Snoppvärmare!




Wet'n Wild.
För mannen som gillar lite fart och fläkt.

Julgardiner

Måste bara inflika med en liten grej. Kollar på Gekåsbloggen nu efter tips, och hittade lite julgardiner. Nu är frågan, jag som aldrig brytt mig om att byta till julgardiner i hela mitt liv, ska jag göra det nu?
Och jag som inte gillar den moderna vanliga stilen på inredning så, vilka skulle jag kunna ha?
OCH kan man ha julgardiner i vardagsrummet?
Jag tänker att man bara har det i köket. Men i köket har vi redan röda gardiner med vita prickar på. Faktum är att vi har rött tema i köket överhuvudtaget.
Här hittade jag några, men jag vet inte riktigt... Det jag vet är att det måste vara hissgardin. Men fastnade inte direkt för någon. Micaela, hjälp?


Jag fattar ju inte hur man länkar så jag skriver den här bara.
www.gekas.se/blogg/50/latest/



Mysstämning

Åh! Just nu måste jag ha världens mysigaste lya. Har bestämt att jag ska gå upp vid halv åtta-åtta när jag jobbar kvällsskiftet. Då är det fortfarande lite skymning (heter det så på morgonen?) och man kan lite låtsas att det snart är jul. Det är det ju, men ändå. Det hade faktiskt vart mysigt med snö nu! Säger jag nu men jag vet mycket väääl att när det fallit ner kommer jag svära och spotta över att jag måste sopa av bilen och att det jämt är kallt. Jag som jämt fryser.
Men nu har jag som sagt världens mysigaste hem, eftersom jag (efter morgonkissrundan) går runt och tänder mina nya mysiga lampor, OCH massa ljus!
Jag bara längtar ihjäl mig till Söndag när jag är hemma från Ullared och förmodligen hittat massa julpynt och nya ljus till min ljusstake.
Jag som inte brukar gilla kvällsveckan, utan jämt längta ihjäl mig till morgonveckan bara för att man får mer gjort då, tycker nog det är rätt mysigt ändå. När man hinner tända ljus och äta frukost och dricka kaffe i lugn och ro :) Det negativa är ju såklart att det är fyra osociala dagar med både vänner och Viktor. Men jag tar dessa förmiddagar att blogga och virka, så något får jag ju gjort iaf!

Nu ska jag skriva lite på min Ullaredslista. Kom GÄRNA med tips för det står nästan still i mitt huvud nu.


Det är underbart med öppen spis, även när man inte kan elda i den.

Snoppvärmare igen

En te är färdig! Nu är det bara en kvar, sen ska jag skicka dem till Annies två killkompisar. 4 st beställningar på kort tid, sånt blir man glad av! Och det är särskilt passande att dryga ut kassan när det är Ullaredstripp inplanerad på söndag :) Tack till eder! Men som sagt, en kvar. Och det roligaste av allt är att JAG får välja exakt vilka färger den ska ha. Det var skitkul tills jag kom på hur många olika färger jag har att välja på. Så nu har jag beslutsångest. Såklart.






Snart är det jul! Såhär glad blir man när man tänker på det!

Fyndat och producerat


Loppisfynd som jag målade svart och gav till kära Micaela i födelsedagspresent :)



Jag lär mig "vira". Om man inte orkar virka, så kan man vira :)









Nya läshörnan.


ÄNTLIGEN!!! Kom dom in :) Har väntat i fyra veckor tror jag. Nu äntligen kunde jag få hem dem. Tack Steffie för presentkortet, och Micaela för hjälpen! De står fint plaserade i vitrinskåpet, bredvid snoppvärmarna.

Ännu en helg

Vaaaaaaaaaaarför går tiden så fort? Jag måste haft jättekul denna helgen. Eftersom tiden bara svischat förbi. Viktor åkte iväg i torsdags och kom hem idag.
Under den tiden har jag hunnit med att jobba, gå på Afterwork, rajjjrajjrararajj, riva ner en ljuslykta hos en, glömma min viktiga påse på Björkhaga, sova och tro att Maria som sov bredvid var Viktor, vakna utan röst, åka på tre Second Hand-butiker i Tidaholm med Maria, åka hem och åka igen fast till Jönköping, se hur Maria har det, lämna henne och åka till Mickan och ge presenter i efterskott, skratta åt Sebastian, åka hem med Micaela och "inrednings-städa" som hon kallar det, färga hennes hår, spraya ramar, hämta min nya bok "Garn, garn, garn", vira in lampfötter, spikat upp en tavla, handlat, slängt in tvätt hos svärföräldrarna, hämtat tvätt hos samma människor, bakat bröd, stekt ägg, hämtat en trött Viktor, och gäspat. Så nu.. är jag lite trött.
Jag kan fortfarande inte förstå hur jag kan göra mig till en sådan upptagen människa när jag vet att jag trivs allra bäst med att inte ha några som helst planer inför helger och dylikt. Suck.
Men jag tror det är för att jag är för trött på vardagarna, så jag är inte särskilt social då (och verkligen inte när jag jobbar kvällsveckan).
Och jag skäms för att jag är så dålig på att uppdatera! Blev så glad när Annie och Älin sa att de tittar in här varje dag och ser om jag skrivit något nytt, och jag som fan inte bloggat på fyra dar nu eller nåt! En spark i röven är vad jag behöver.
Nu ska jag följa Micaela till tåget, sen ska jag vänta på att hon skickar lite bilder som hon tagit här, så att jag kan visa ER!

CaMpicS

Måste börja med att berätta att jag inte hittar min batteriladdare till kameran! Det är panik! Jag är visserligen lite dålig på att fota ändå (eftersom de finns så möe annat roligt att göra också!), men nu skulle jag verkligen velat ha den så ni får se tydligare på grejerna jag gjort. Men ni får nöja er med gamla hederliga cambilder tills jag hittar skiten!

Såhär blev korgen jag gjorde av t-shirten. Det gick relativt fort men det var ansträngande må jag säga! Så av en t-shirt blir korgen alltså ganska liten, eller mellan kanske. Men jag vill göra större och högre, så jag kan förvara massor i! Nu har Viktor kommit med en hel pöse t-tröjor så jag har maaaassaaa material!





Virkade mormorsrutor som jag sydde ihop över ett lampskelett. Ingen jättebra idé av mig att klippa bort det gamla fula tygen på skärmen, för det kunde hållt ut mormorsrutorna nu. Men men. Den får va lite "slapp" antar jag. Hoppas den lyser fint sen med, med alla hål och allt.. wellwell!




Bra-för-självförtroendet-handduk! Så jag köpte fyra.




Och till sist! sweetnosarna. E håller om lillasyster M, som har på sig koftan jag virkade te na!

Fet återvinning!

Annie och Johanna. Dom har gett mig inspirition! Så nu ska jag riva fram alla gamla kläder och klippa sönder dem, göra nystan, och virka små korgar av dem :) För förvaring behöver man ALLTID! Och fatta vilken fete återvinning detta blir eller! AHMAGAAAAAD den här hobbyn är ju bara helt galet sjukt billig!


Den här håller jag nu på att klippa sönder:




Dimmig lördag

Am I original..yeaaaah..Am I the only one..yeaaaah... Am I sexual..yeeeeaah...
Vilken låt sjunger jag på?:) Den gick på VH1 nu. Bästa kanalen på helgerna! Sitta och tjöta och kolla på gamla goa musikvideor. Saknar lite mer folk bara. Men det blir det nästa helg istället. Då är jag gräsänka över helgen igen, så jag lämnar nog byn några dagar för en dejt med Älin. Om ho släpper in mig?

Hur som haver. Jag kan se igen! Har jag sagt det? Glasögonen är jättesköna och jag verkar se fantastiskt smart ut i dem. OCH! Det är som en helt ny värld har öppnat sig. Så mycket klar text och härliga färger och former det finns överallt :) Låter som jag blir hög när jag tar på mej dem.. Men jag blir alldeles hög på livet när jag äntligen kan se! Och särskilt se folk igen.. Folk som hejat på en på 5-10 meters håll, som jag fått gå fram hela vägen till bara för att få se vem det är, haha. Men nu behövs det inte längre!

Träffade min polare idag också! Hon som jag är på kort med när jag lärt henne filma Viktor med min mobil. Det var skitkul som vanligt. Glädjespridaren.
Vi hann med Skövde idag också btw. Hem & Hobby lär vara den roligaste affären ever! Och Tai Pak den bästa thairestaurangen, utan tvekan. Vägen dit var dock dimmig. Som vanligt, den här veckan har vart helt sjuk! Som att köra i filmjölk för skrrååååeeen!

Nu ska Viktor sova, för han ska upp tidigt och köra imorgon. Och jag funderar på att snöspraya ett fönster! Det är ju snart jul :)

Natti.

Boleroia

Två saker på B

När jag var i Labbås i torsdags så hittade jag den. Den som jag letat efter så länge. DEN. Eller nästan.
En bolero! Fattar inte hur svårt det ska vara för alla internetsidor och butiker i städerna att ha just det klädesplagget JAG vill ha? Har letat i två år typ. Och förra året fick jag låna en röd av Kickan, men den verkar hon aldrig vilja sälja till mig. Och nu äntligen hittade jag en svart, i en stad jag aldrig trodde skulle ha något sådant. Men Tidaholm slutar aldrig överraska mig positivt :)
Boleros måste vara det allra snyggaste till klänningar! Till alla mina klänningar iaf.
Så, till det andra. Jag tvingade Viktor ringa läkaren igår, pga hans konstiga utslag på benet. Det är som en ring. Häromdagen var det som ett gulligt hjärta, men dagen därpå hade det växt ytterligare lite till. Nu äre ca 10x20 cm på låret såattteeee...aa. Tur var det att han fick tid iaf. För jag googlade typ "rodnad med ring" eller något sådant, och det första som kom upp var borrelia. Och det var också vad doktorn konstaterade. Så nu blire penicillin! .
..to destroooyy the art of the fästinnnggg

Nu blev det lite personligt, men vad spelar det för roll? Och särskilt 03:13.. miss i nassen.... Gonatt!

Juste, Ni ser säkert skitdåligt på denna panorama-bild. Men tänkte jag skulle försöööka visa lite hur lägenheten ser ut för er som inte sett den, typ Sofia och Nikki och så :) Det ni ser längst till vänster är en jättemega stor spegel, så ni inte tror att det är ett till rum där. Sen kommer en fin öppen spis där i hörnet, där jag har fullt med blockljus för tilfället. På bilden är det tyvärr lite annat bröte ivägen som inte städade upp sig självt. Trappan är upp till vårt mysiga sovrum, som förut var vindsvåning vad vi förstått.






---

Idag har jag hunnit med lite granna iaf. Tycker inte att jag hinner med en go promenix på förmiddagarna så som jag vill dock, det känns som det tar för mycket tid när det är annat jag egentligen "borde" göra. Typ som att virkelivirka. Har fått en söt beställning på typ fyra snoppvärmare, och jag är snart klar med två. Och dessa ska ha initialer på! Vilke var lite pilligt men det blev lite småroligt ändå. Sjukt personligt.
Jo, jag har vart och klippt mej lite grann igen, cuttade ju min egen lugg häromdagen vilket inte blev så himla bra, så det var tur att Sofia i Sandhem hade tid idag :) Men nu fick jag även se hur jädra mörkhårig jag blivit på alla år! Var ju blond innan, och nu är håret alltså...mörkt! Ska visa bild sen.
Sen har jag ringt alla såna här jobbiga samtal. eller jobbiga, tråkiga men nödvändiga. AF ringde jag och pratade med och kom fram till att det är lika bra jag står kvar hos dom, för vi vet inte hur framtiden ser ut. Och sen Ryhov och bokade sån här ögonbottenfotografering som är så nödvändig. Gillar inte när dom ska kolla på ögonen, men det är bra ifall dom hittar nåt konstigt.
Sen ringde jag även till Synoptik i Tidaholm för att se så de inte glömt bort mig! De skulle höra av sig när glasen kommit, men dom hade glömt det. Så dit ska jag imorn förmiddag, så får de slipa till glasen i bågar nummer 2 tror jag bestämt :)

Och kolla här vilken snygg filt jag köpte på Åhléns i lördags! Man kunde nästan gjort en själv men det tar så lååååååååååååååångt tiiiiiid.





Och här är mitt råttfärgade hår..


Ex-hausted

Nu...mår...jag...illa.
Lagade (som vanligt) en vrålgod lunch för ungefär 45 minuter sedan. Stekte fläskfile skurna i bitar, slängde i champinjonskivor efter en stund, i med purjolök, salt peppar och en skitgod grillkrydda till. Den är inte så stark den grillkryddan men så hejdundrans smakfull ändå. Oså i med fryst persilja och sedan grädde och puttra lite. Sen en god sallad till såklart. Ååååå det blev så gott! Och nu sitter jag här och försöker smälta maten utan att kräkas. Jag åt för fort antagligen, igen. Och man blir ju så himla mätt av grädde så jag fattar inte varför jag tog så mycket denna gången på tallriken. Eller det var inte så mycket egentligen men tydligen tillräckligt för att jag skulle bli helt utmattad som jag är nu.

Åh, jag är så dålig på att fota med! Jag skulle tagit kort på lunchen för den såg faktiskt väldigt inbjudande ut, men jag hittar inte batteriladdaren till kameran! Någonstans här ligger den vet jag. Men som viktor säger.. jag har väl städat undan den igen..

Och en sak till! Jag blir så ledsen när jag tänker på det.. men jag har inte vart ett dugg kreativ i helgen! Jag har inte virkat på typ en vecka, och pärlade gjorde jag senast i torsdags typ.. Men där är ju iallafall en 6e del klar..jippie. Nämen det ska det bli ändring på nu! Imorn kanske jag kan hinna. Jag måste dock steka till maten igen, för det funkar inte med grädde att värma i mikron. och sen måste jag baka nytt bröd igen för det är slut..igen. Hmm. Jag får gå upp tidigt och så får jag helt enkelt skippa promenaden imorgon. Får ta igen de 40 minuterna på onsdag istället..

Så! Nu har ni lite koll på vad som händer. Och varför. Nu ska jag borsta och gurgla. Sen sminka och platta. Därefter klä på och köra!

Haj

Nyhetsmorgon

Suck.. Nu ska Malou prata om diabeteshundar igen. Iofs så kanske det är repris..Och det är jätteintressant tycker jag, sist jag såg det programmet. Jag har alltid sagt att jag inte skulle vilja ha djur, men efter jag såg det programmet för någon månad sen så har jag ändrat åsikt. I framtiden när det är lite svårare (just nu fungerar det rätt bra med blodsocker och insulin) med blodsockret och det så skulle jag nog uppskatta en hund väldigt mycket. Som kan påminna mig och när mitt socker börjar bli lågt, och tillochmed när det börjar stiga! Fast då nämnde hon att hunden oftast är lite orolig bara, och inte reagerar så mycket. Men det kan ju räcka för att man ska testa sig och kanske gå ut och ta en promenad då. Well well, det är framtiden det. Och just nu tar vi en dag i taget!

Men iallafall så det jag tänkte säga var att jag är ju Ordmärkarnas ordmärkare! Och även hela meningar skall helst sägas i rätt ordföljd i mina öron. Och med rätt betydelse. Och denna människa Malou på tv4 säger FEL!!!!!!!!!
Hehe.. nämen seriöst. "Denna diabeteshund kan alltså känna på lukten när husse eller matte har för låg insulinnivå"
Öööh.. Fast aa det är klart, nu när jag skrev det så kan det ju funka att säga på det sättet. Att nivån på insulinet är för lågt i kroppen och då blir ju alltså blodsockret högt. Men det var ju fortfarande inte det hon ville förklara så hon säger FFEEEEELLL!!!!!!!
Eeh.. ah. Det blir lite undervisning här men det är bara bra för er vanliga dödliga. Hursom helst så känner ju en diabeteshund av en lukt som vi bokstavsbarn utsöndrar när vårt blodsocker sjunker.. Och det är alltså den låga nivån hunden reagerar på och då kan den puffa till eller slicka på handen eller nåt. När blodsockret är högt så utsöndrar vi en doft av typ aceton, vilken vi själva även kan känna smaken av i munnen vid dessa tillfällen.

Så är det.

Så läs på till nästa gång du säger nåt i teve Malou! Annars gillar jag dig skarpt.

Glesagon

Nu behöver jag ER hjälp! Blev så fascinerad av den där glasögonreklamen så jag tänkte jag gör likadant, fast på bloggen. Var ju som sagt på synundersökning i underbara Tidaholm idag! Och när jag ändå vart tvungen till att byta glas så byter jag bågar samtidigt. De översta är mina nuvarande, som inte sitter så himla bra. 
Så, vilka bågar ska jag ha?






1. Pilotvariant, med asfräna pärlor på sidan! Men jag tyckte nästan jag såg lite ledsen ut i dessa. De typ tynger ner ögonen på något sätt. Men OMG det är ju pärrrrrlloooorrr.







2. Rätt vanliga med tjockare bågar. Plast. Jag gillar dom som fan men man känner sig mer instängd i dem och att man ser "mindre".



3. Väldigt lika nr.2 fast mörkgrå bågar undertill. Och sen ett G på sidan i krom.





Tantvarning

Nu ska jag berätta hur glad jag blev nyss.
RRRRRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅGLAD!

Gissa varför?
För att Allers låg i brevlådan :)
Det påminner mig förresten om i lördags när Steffie skulle nämna något om en sak hon läst i Veckorevyn..
-Läser du VECKOREVYN!!!!!??????? Omg fjortis. Det var typ min kommentar.
Någonstans mitt i hennes berättelse om ..ööh..inne och ute listan säkert, så avbryter hon sig själv med..
- ...Vafan läser du då?? Allers eller??




Hell Yeah.



Allers 1944.